Kjøpmenn oppfordres til å pakke vekk engangsgrillene

MØTER KUNDENE: Slik ser det ut ved inngangspartiet til Kiwi-butikken i Tønsberg. Paller med engangsgriller og grillkull står i kassaområdet.

MØTER KUNDENE: Slik ser det ut ved inngangspartiet til Kiwi-butikken i Tønsberg. Paller med engangsgriller og grillkull står i kassaområdet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere skogbranner er utløst av engangsgriller. Nå bes dagligvarebransjen om å sette bremsene på.

DEL

Fylkesmannen i Vestfold oppfordrer kjøpmenn om å tone ned salget av engangsgriller, melder de i en pressemelding.

Flere skogbranner den siste tiden er utløst av bruk av engangsgriller. Fylkesmannen i Vestfold har derfor oppfordret dagligvarebransjen til å informere kundene på utsalgsstedene om faren engangsgriller representerer. I tillegg har vi oppfordret bransjen til å redusere synlighet og offensivt salg av engangsgriller.

Les også: Politiet oppgraderer sikkerheten: 80 prosent under 25 år på Stavernfestivalen 

Oppfordringen har gått til de store dagligvarekjedenes sentralkontorer.

– BØR RYDDES VEKK: Fylkesmannen ber butikkene tone ned salget av engangsgriller.

– BØR RYDDES VEKK: Fylkesmannen ber butikkene tone ned salget av engangsgriller. Foto:

Fylkesmannen gjennomførte fredag et møte med fylkesberedskapsrådet, kommunene og skognettverket i Vestfold. Bakgrunnen var den svært høye faren for skogbrann.

Værprognosene tilsier at faren for skogbrann vil øke ytterligere i ukene som kommer. I tillegg står vi også foran en periode med sommerferie, varmt vær og mye aktivitet i skjærgården, skog og mark.

Les også: Larvik har fått enda en kystledhytte til disposisjon

– Vi har registrert at det første som møter kundene i flere dagligvareforretninger er store stabler med engangsgriller. Et av tiltakene vi ble enig om er å oppfordre dagligvarebransjen til å tone ned salget av engangsgriller.

Artikkeltags