Gå til sidens hovedinnhold

Brannfolkenes dag

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gratulerer med dagen alle brannfolk

4. mai markererte vi i Fagforbundet brannfolkenes dag.

Jeg tror hele Norges befolkning er enige i at de fortjener heder og ære for jobben de gjør. Denne yrkesgruppen har en heltestatus blant de fleste av oss.

Ansatte i Brann- og redning jobber i det vi kaller beredskap. Beredskapen må være like god, uavhengig om det er hverdag eller helligdag. De vet det hviler et stort ansvar på dem, men det ansvaret håndterer de godt, for befolkningen har høy tillit til ansatte innen brann- og redning.

Rasulykken i Gjerdrum viste oss hvor viktig beredskap er, og det var mange ulike yrkesgrupper involvert, men store deler av dem som utførte de viktigste oppgavene var ansatte i brann- og redning.

Nå ønsker regjeringen å fjerne særaldersgrensa for ansatte innen brann- og redning. Disse jobbene er svært krevende, hvor de ansatte blant annet må bestå en fysisk test hvert år. Fagforbundet mener det er uklokt å fjerne særaldersgrensa, og håper politikerne tar til fornuften i denne saken.

Gratulerer så mye med dagen til alle brannfolk, tusen takk for den viktige jobben dere gjør.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.