Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet gjennomfører ny nedbrenning av bolig

Artikkelen er over 2 år gammel

Larvik brann og redning melder onsdag morgen at det i løpet av dagen skal gjennomføres en kontrollert brannøvelse i Håkavika 28 i Larvik.

– Brannvesenet vil foreta en kontrollert brannøvelse på boligen på adressen hvor vi forsøker å simulere regulære forhold ved en husbrann dersom det skulle oppstå brann i lignende objekt, opplyser avdelingsleder beredskap i Larvik brann og redning, Jan Olav Vagle, i en pressemelding.

Vagle skriver at brannutviklingen vil bli kontrollert med normale sikkerhetsrutiner, og at interesserte må følge Brannvesenets henvisninger.

– Vi beklager om noen likevel skulle kunne føle seg engstelige. Vi vil samtidig oppfordre nærmeste naboer om at de holder vinduene lukket og markiser rullet inn de timene øvelsen pågår, skriver han.

Vagle opplyser at nedbrenningen vil starte klokken 09.00 onsdag, og at Larvik brann og redning har ansvaret for at nødvendige sikkerhets- og miljøverntiltak blir ivaretatt.

– Ansvarlige fra brannvesenet i distriktet vil være til stede under hele øvelsen, skriver Jan Olav Vagle.

Les også

Politiet etterforsker brannvesenet etter brann: – Dette er en situasjon vi aldri har vært i før

 

Antente trolig nabohus

I forrige uke gjennomførte Larvik Brann og Redning en kontrollert nedbrenning av et hus på Fagerli på Nanset.

Under gjennomføringen begynte det også å brenne i et annet hus i nabolaget, og politiet etterforsker nå denne saken, for å finne ut om det var brannvesenets nedbrenning som gjorde at nabohuset ble antent.

Les også

May-Britt kom seg ut i siste liten: – Plutselig kommer en mann løpende inn i huset mitt og roper at det brenner

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.