Det ble meldt om brann i terreng.

– Det skal brenne i cirka to kvadratmeter. Oppdateres når nødetater ankommer stedet, skrev Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Holtebygdveien går nordover fra Hedrumveien i Hvarnes, dreier østover og fortsetter over Sandefjord kommunegrense. Der endrer den navn til Dalsroaveien.

Saken fortsetter under kartet.

Like etter klokken 13.00 kom en ny Twitter-melding fra politiet.

– Etter kort tids slokkeinnsats er brannen slokket. Det har brent i tørt gress.

På stedet fremstår det som det er brenning av søppel som har spredd seg til gress. Det har brent cirka 25 kvadratmeter. Ambulanse har sjekket ut de som var på stedet og forsøkte å slokke brannen før brannvesenet var på stedet.

Politiet oppretter en sak på forholdet.

Rett før helgen ble det sendt ut farevarsel (gult nivå) de meteorologene advarte om at det ventes økt fare for skogbrann.

– Gult farevarsel betyr at vi ber folk være litt obs og tenke på konsekvenser. Det er såpass tørt mange plasser at det er lokal gress- og lyngbrannfare, sa vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen torsdag forrige uke.

Varselet vil vare fram til det kommer nedbør av betydning.

– Det virker som det blir tirsdagen, da meteorologen, og forklarte hvorfor det er ekstra skummelt med åpen ild ute i naturen nå om våren.

– Før gresset blir grønt, er det gjerne dødt og veldig tørt gress rundt omkring som lett lar seg antenne.


Anbefalinger

– Lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder inntil det kommer nedbør av betydning. Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt, melder meteorologene.

De kommer med følgende anbefalinger:

  • Vær forsiktig med åpen ild.
  • Følg lokale myndigheters instruksjoner.
  • Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.