– Det er ganske få som vet hvem vi er, hvor vi holder til og hva vi driver med. Nå ønsker vi å dele hobbyen vår med andre, forteller Heidi Berre Skjæran, som er én av rundt 50 medlemmer i bridgeklubben «bliBest.bridge» i Larvik.

Klubben holder til i Bridgens hus, som ligger i bakgården til ByLab med adressen Torget 8. De har lenge hatt lyst til å holde kurs i Bridge, men har hatt for få påmeldte. Derfor har de nå bestemt seg for å gjøre noe nytt.

Les også: I fjor prøvde Atle seg på noe nytt – i år gjentar han suksessen

– Mange assosierer bridge med et gammelt gubbe-spill

Hensikten med å arrangere åpen dag er å gjøre klubben mer synlig i Larvik, samt for å rekruttere nye spillere.

– Vi har slitt litt med å synliggjøre oss og å nå ut til folk. Kanskje særlig fordi mange assosierer bridge med et gammelt gubbe-spill, forteller Heidi og ler.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Men det er det absolutt ikke! Bridge ligner litt på Amerikaner, som mange har vært borti, men er et mye mer avansert og strategisk spill og det passer for absolutt alle, uavhengig av alder, skyter Lise Narvesen Nordal inn før de begynner å forklare hvordan bridge fungerer (se faktaboks nederst i saken).

Les også: Bane Nor snur om tuteregler, men innbyggerne i Tjølling er ikke jublende glade

Vil gi en rask og enkel innføring i spillet

Under den åpne dagen vil man få en rask og enkel innføring i spillet fra klokken 12.00 til 15.00 – tanken er at man skal kunne sette seg ned og påbegynne spillet med én gang uten noe krav til forkunnskap.

– I en travel hverdag kan det være vanskelig å prioritere og sette seg ned for å lære spillet. Derfor holder vi for første gang en åpen dag slik at de som er nysgjerrige har muligheten til å få en innføring i hvordan spillet fungerer, forteller Harald Berre Skjæran.

Han påpeker at man helt fint kan komme på den åpne dagen uten en makker.

(Saken fortsetter under bildet)

Les også: Dette splitter Larviks befolkning

Utfordrer folk til å tørre å prøve

Senere på ettermiddagen vil de også ha et temakurs om motspillsteknikker, som også er åpent for alle. Mot slutten av kvelden vil de i tillegg arrangere en sosial bridgekveld med singelturnering.

– Vi vet at det finnes mange som spiller Brigde hjemme, og vi ønsker særlig å oppfordre dem til å ta turen til å spille med oss, påpeker Heidi.

Gjengen i bridgeklubben ønsker å utfordre folk i Larvik til å ta turen til den åpne dagen.

– Vi vet at hvis man først setter seg ned og begynner å spille, så blir man bitt av basillen. Vi håper at alle som er det minste nysgjerrige tar turen, sier Lise avslutningsvis.

FAKTA OM BRIDGE

  • Bridge har utviklet seg fra et gammelt kortspill som heter whist.
  • Den formen for bridge som spilles i dag kalles kontraktbridge, og ble oppfunnet i 1925.
  • Bridge er et kortspill for fire personer, hvor to og to spiller sammen. Spillerne er plassert i de ulike himmelretningene. Nord og syd er et makkerpar, som spiller mot øst og vest.
  • Spillet er delt opp i to faser: meldingene og spillet. Meldingene brukes til å utveksle informasjon med makkeren.
  • De to sidene kjemper om kontrakten, som bestemmer hvor mange stikk man skal forsøke og få, og hvilken farge som eventuelt skal være trumf.
  • I spillet konkurrerer de to sidene om stikkene, den som har kontrakten forsøker å få nok stikk til å klare den, mens motspillerne forsøker å hindre spilleføreren fra å klare kontrakten.