Gå til sidens hovedinnhold

BRUKT PÅ NETT Penger til skolekorps og Soweto

Artikkelen er over 2 år gammel

Stavern rotary deler hvert år ut penger fra Rotary-fondet, til lokale prosjekter som gjør en viktig innsats for andre. Og denne gang var det skolekorpset som fikk 10.000 kroner og Soweto-prosjektet som fikk 15.000 kroner.

Det var Grete Halle og Christian Magnus Sinding Larsen som delte ut gavene på vegne av foreningen. Ingunn Reinemo, Tone Marie Eikenes og Eskil Reinemo var glade mottakere fra korpset, mens Hilde Karterud representerte Soweto-prosjektet.

For skolekorpset var dette en kjærkommen gave for en forening som heldigvis er i positiv utvikling når det gjelder medlemstall. Driften av korps er særlig økonomisk krevende med utgifter til musikkundervisning, dirigent, instrumenter osv.

 

Eskil fikk en pose twist av Grete Halle som han kunne dele med sine nærmeste; en liten honnør fordi han hadde tatt med sin Barton, som han fikk av Rotary i 2018 og spilte noen strofer for et begeistret publikum.

Hilde Karterud mottok på vegne av Soweto-prosjektet kr 15.000,- til bruk lokalt i skolene og barnehagen i Soweto. Soweto-prosjektet er et tiltak støttet av skolene og barnehagene i Brunlanes for å styrke situasjonen for barn i Soweto. Prosjektet skaper stort engasjement blant skole- og barnehagebarn i distriktet. Midlene fra Rotary er ment brukt til å skaffe barna i Soweto et daglig varmt måltid, og tilrettelegge for sittebenker og spiseplasser i skolegården.

– Pengene herfra rekker mye lenger i Soweto sa og Hilde Karterud, som mente at de skulle få til mye med midlene fra Stavern Rotary.

Kommentarer til denne saken