Helge håper folk bli med å rydde – og vinne premier

Mye å finne: Helge Pedersen fyllte denne trillebåren med søppel i løpet av noen få minutter ved Skottebrygga.

Mye å finne: Helge Pedersen fyllte denne trillebåren med søppel i løpet av noen få minutter ved Skottebrygga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kystlotteriet har oppryddingsaksjon over hele landet, og man kan være med hvor og når man vil. Søndag håper imidlertid den lokale kampanjelederen at folk vil bli med på samling i Rørvika i Brunlanes.

DEL

– Kampanjen skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premier. Svært mange har blitt med, og i helgen forsøker vi altså å samle så mange som mulig til lokal dugnad, sier Helge Pedersen, som er lokal kampanjeleder.

Sekker og lodd

Pedersen sier at alle som vil når som helst kan hente sin sekk, og sitt lodd, på servicesenteret til Larvik kommune, på biblioteket, eller ved de fleste Meny-butikkene i kommunen.

– Man får med seg en sekk, fyller den med søppel der man ønsker, henger på loddet man har fått med seg, og ringer kommunen.

– Så blir sekken hentet, og man er med i trekningen om flotte premier, sier Pedersen.

Kystlotteriet er et samarbeid mellom lokalbefolkningen, lokalt og regionalt næringsliv samt ulike sponsorer og samarbeidspartnere som all tar sikte på å rydde kystlinja for marin forsøpling og gi det ny verdi gjennom premiering.

Svært mye søppel

– Det ligger svært mye søppel i strandkanten, og ikke minst masse plast. Nesten uansett hvor man går tar det kun noen minutter å fylle en sekk.

– Jeg var en liten tur ved Skottebrygga i dag, og fylte raskt en trillebår med alt mulig rart av søppel, sier Helge Pedersen.

Pedersen forteller at Larvik er en av 41 kommuner som er med på prosjektet, og håper at enda flere enn i dag blir med lokalt.

– Derfor forsøker vi å samle folk ved Rørvika søndag mellom klokken 11 og 15. Vi tar med sekker og lodd, så det er bare å stille opp, sier han.

Artikkeltags