Gå til sidens hovedinnhold

Buss for tog på Østlandet i minst ti somre til

Artikkelen er over 1 år gammel

Bane NOR sier at jernbaneprosjektene på Østlandet er så mange at det kan bli buss for tog hver eneste sommer i over ti år.

(Sandefjords Blad)

Arbeid med Follobanen, Lieråstunnelen, Drammen togstasjon og det nye signalsystemet ERTMS er blant prosjektene som kan gjøre at praksisen med buss for tog om sommeren kan vare i mange år, skriver Aftenposten.

– Alt dette vil kreve perioder med togstans, sier kommunikasjonssjef Kjell Bakken i Bane NOR.

Ordningen med buss for tog ble innført i 2009 for å få gjort unna vedlikeholds- og fornyelsesarbeid. Bane NOR sier til avisen at de ikke så for seg så mange år med togstans da ordningen startet.

(Presisering av Nettavisen: Buss for tog har vært hyppig benyttet på Østlandet helt siden 90-tallet i forbindelse med oppgraderinger og utbygging av jernbanenettet).

LES OGSÅ: Lanserer nytt jernbaneforslag: – Det er kanskje lovlig sent. Men de fikk det til på E18, da må det være mulig her også

– Jeg kan ikke huske at noen tenkte slik, sier Bakken, som har jobbet i Bane NOR i 20 år.

– Men infrastrukturen viste seg å være i mye dårligere stand enn det vi trodde, samtidig som belastningen er større. I 2009 var 600–700 tog innom Oslo S på én dag. I dag er det over 1.000, sier han.

Les også

Liridon (23) fikk praksisplass gjennom NAV – nå er han sjef for butikken med en omsetning på 50 millioner

 

Kommentarer til denne saken