BYBLOGGEN: Gubber som har sporet av følger tiden

ALLTID: Det sies det alltid går et tog, men for noen av mine bekjente har det nok gått.

ALLTID: Det sies det alltid går et tog, men for noen av mine bekjente har det nok gått.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En god del ganger i året møter jeg en gjeng godt voksne gutter på samme sted til samme klokkeslett. Vi er en gutteklubb og skjuler oss bak dugnadsarbeid for det lokale forsamlingshuset. Visst gjør vi dugnad og visst er huset til enhver tid nesten tipp topp. Men vi driver med andre ting også. Sosiale ting. Spiser. Tar en liten skarp en. Kanskje litt mer. Og vi skravler. Det prates i alle fall gjennom hele dagen og kvelden når vi møtes. Så man skulle jo tro at dette er folk som er engasjerte.

Jada, det er mye tullprat, mye fotball, hesteløp og gamle historier vi har opplevd igjen og igjen. Men noe fornuft og samfunnsengasjement skulle man tro det var. Tenkte jeg. Og tok en test.

Så jeg nevnte spørsmålet om ny jernbanestasjon, sånn forsiktig, over bordet under middagen før jul.

Det ble en skuffende opplevelse. Jeg, som trodde de som engasjerte seg i denne debatten var akkurat det som satt rundt bordet, ble skuffet. Eller kanskje opplyst, på en overraskende måte.

For gubbene var ikke videre engasjert.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Er influensere like plagsomt som influensa

– Jeg har ikke tenkt å ta det toget, slo sidemannen fast etter at jeg hadde utfordret hans valg om stasjonsplassering med litt fakta jeg hadde lest.

Han hadde ikke lest stort av bakgrunnsmateriale. Ikke han heller.

Bedre stilt var det ikke på de andre stolene rundt bordet. Så debatten ble kort og raskt fulgt av en røverhistorie fra gamle dager. En historie vi hadde hørt før, selvfølgelig.

I ettertid har jeg skjønt at det å ikke være på banen, når det gjelder debatten om jernbanestasjon eller korridorer, ikke bare gjelder ungdommen som dessverre er helt fraværende. Jeg fikk også min mistanke om at folk som slenger ut av seg navn på steder stasjonen bør ligge ikke nødvendigvis har satt seg inn i saken. At de ikke har lest noe som helst av det som har kommet av fakta, får så være. Men at man ikke har skjønt at prosessen har holdt på i snart fire år og nå nærmer seg en avklaring, det har man heller ikke fått med seg.

Kanskje må jeg innse at dugnadsgjengen har det i fingrene og kjeften. Og krever man mer, så sporer de av.

Sånn sett er enhver som har sporet av i debatten, akkurat der man skal være. Helt i tiden. Der flertallet av innbyggerne tydeligvis er.

Så krysser man fingrene for at politikerne er på sporet da.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Jeg og Yarisen min er da miljøvennlige, vi

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.