Hver eneste dag ser jeg et par kommunekledde rusle rundt skøytebanen på Torget. Og det kommer en liten traktor med en maskin bak.

Hver eneste morgen.

I perioden mens alle ventet på at skøytebanen skulle komme på plass før jul, var det mange kommunekledde, mange traktorer og biler. Og de jobbet lenge.

Den gang mumlet en og annen sjel om at dette måtte koste.

Også på morgenkvisten kan man treffe noen som nevner på kostnader når guttene fra kommunen gjør banen klar for dagen.

Jeg har ikke gjort noen beregning av timer, mannskap og utstyr som skal til for å montere en slik bane, og for å holde den i orden hele tiden.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Når ensomhet brytes av en prat og et hekto pålegg

Når man er så heldig å bo i nærområdet, og jobbe helt inntil banen, så hører man bemerkningene om kostnader fra dem som rusler forbi i morgentimene. Men man ser også resultatet. Gevinsten.

For denne skøytebanen brukes absolutt hele tiden.

Fra tidlig formiddag til sen kveld er det folk på banen.

Den fylles av skoleunger som har et avbrekk i undervisning, SFO eller barnehager som tar turen.

Eller det danser en voksen ensom dame der en formiddag når det er tomt.

Hun kan dette med å stå eller gå eller danse på skøyter. Og det er en glede å se at en voksenperson nyter denne muligheten, så godt, så alene, og så for seg selv. Midt iblant oss.

Det koster nok litt skattekroner, men dette tiltaket er det eneste man ser helt tydelig skaper liv i sentrum. Det livet man har mast, sutret og etterspurt i alle år.

Så får man heller leve med at musikkvalget er så som så. Jeg har i alle fall fått mer enn nok av julesanger både før og etter jul.

Og at det av og til er mye støy og høye rop midt på Torget.

For glede foregår sjelden stille og rolig i en krok.

Den ekte gleden skjer ofte når man er i fysisk aktivitet, sammen med andre, eller helt alene.

Og hver krone som er investert i denne banen, og i det daglige gode vedlikeholdet av den, betales i smil og latter. Med renter og god avkastning.

Så til de som tenker en sur tanke om at dette koster skattepenger, så vit at en iskald beregning av dette prosjektet gir alle en god gevinst.

Prøv skøyter selv! Det er også lov for voksne.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Jeg og Yarisen min er da miljøvennlige vi