Gå til sidens hovedinnhold

BYBLOGGEN: På sporet av det komplette idioti

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sist helg var planlagt å bli en nytelse i skisporet. Egentlig både lørdag og søndag, men lørdagen gikk litt i stå. Det snødde lengre utpå dagen enn Yr tidligere hadde meldt. Mor mi brukte lengre tid fra Oslo og ned enn jeg hadde trodd, og fristelsen foran tv ble for stor.

Men utpå ettermiddagen kunne man se lysere på søndagen. Snøen og vinden løyet og idrettslagets snøscooter durte forbi. En hadde tatt noen dugnadstimer og skulle sørge for at søndagen kunne by på nykjørte løyper i nærheten.

Når man så våkner til en lys himmel og rolige værforhold på søndag er det bare å skape søndagsroen med en lang frokost, litt skravling og god tid før man begynner å mase med ski og smøring. Litt basing i snøen, fra gårdsplassen, over idrettsanlegget og nedpå sletta, måtte til før man endelig kunne sette skia i nykjørte løyper. Flotte løyper, fint vær og et haleheng med et par unger og en gammel mor. Rolig gange, litt småskravling bakover.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Store bokstaver og sterke ord uten kraft

Sola skinner og roen er bare så god.

Blikket glir ned mot løypa, jeg var neste først ute i denne ferske løypa. Bare sporet av to par staver ligger foran. To som var ute først. En skygge sees langt der framme. Det er sikker de som gikk først.

De har nok tatt runden. Mot meg kommer de jo ikke. Dette er et enkeltspor.

Idrettslaget har ingen svær løypemaskin. Bare en skuter med en enkel rigg bak. Et spor er nok her. Det kjøres jo opp en runde man kan gå.

Men skyggen der på andre siden går feil vei? Kanskje de går motsatt. Så går tiden og skyggen blir større og kommer nærmer. Dette var ikke en skiløper. Her kommer en voksen mann gående med tre store bikkjer. Gående! Midt i sporet. Begge beina plassert i hvert sitt spor! Nå skal det sies at han ikke hadde all verden skostørrelse å skryte av, men det skulle vise seg at kjeften var mye større.

– Bare kom forbi, bikkjene er ikke farlige, sier han.

– Nei bikkjene bekymrer ikke. Men tenker du på at du tråkker i stykker et spor som noen har brukt timer på å kjøre opp for at folk skal kunne ta seg en skitur i dag?

– Jeg har like mye rett til å gå her som dere, svarer han.

– Nei, dette er en skiløype, sier jeg.

– Er det bare idioter som bor i denne bygda, smeller det fra fyren.

– Nei, det bor ikke mange idioter her, men det hender man kan se spor etter noen, sukker jeg.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Jeg og Yarisen min er da miljøvennlige vi

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.