I dag er det ikke måte på hva man overøses av i mediene, eller på sosiale plattformer der man gjennom taster og uten filter kan lese og skrive mer enn man burde.

En eller annen blond blogger har skrevet bok! Og ikke den første skal vite.

Der omtales en tidligere kjæreste og deres fysiske samliv. Hun har gjort et nummer ut av å ikke si hvem han er, men alle vet hvem hun har vært sammen med. Så ryktene går. Og når han gjør et feiltrinn, eller kanskje et bevisst valg. Så kan hun gå ut med hvem han er.

Slik holder de på og det passer begge veldig godt. De trenger oppmerksomhet for å leve. All oppmerksomhet er god oppmerksomhet nå for tiden. Bare du kommer på fronten til VG eller noen av de store nettstedene. Steder der folk som er ute etter nyheter eller underholdning kikker innom. Så deles galskapen på de sosiale mediene, hvis man gidder. Og oppmerksomheten blir større og muligheten til å tjene på det bli bedre. Enten du er blogger, influenser, komiker eller annet.

LES OGSÅ: Er influensere like plagsomt som influensa

Privatlivet konstrueres og males ut med store bokstaver. Alt for oppmerksomheten. Og vi leser, klikker og deler og lar oss bruke i et samfunn der det stadig er mer og mer fordummende informasjon som flyter rundt.

Det brukes både store bokstaver og sterke ord og beskrivelser, men det er uten kraft. Fordi det egentlig er uinteressant. Like uinteressant som han som alltid kommenterer på nyhetssaker. Han som tydeligvis ikke leser saken, men slenger inn en negativ kommentar uansett. Nesten alle aviser og nettsteder har de. De vil ha oppmerksomhet. De bruker store ord men er uten kraft. Uten kraft fordi de bare forstyrrer debatten. Fordi de alltid er negative, og nesten alltid bommer fordi de ikke har satt seg inn i hva de kommenterer.

Aller helst vil jeg be alle holde kjeft. Hold kjeft du blogger som konstruerer situasjoner for å få oppmerksomhet. Hold kjeft du som henger andre ut for å få oppmerksomhet. Og hold kjeft du som alltid skal kommentere negativt, eller uten å ha lest saker.

Men jeg kan ikke det. Jeg vil gjerne slippe å høre alle disse. Men de er en del av hverdagens mediebilde og det er uunngåelig.

De har den samme retten som alle oss andre til å ytre sin mening. Men av og til drømmer jeg om å be de holde kjeft altså!

LES OGSÅ: Når troen på seg selv er større enn alt