Gå til sidens hovedinnhold

BYBLOGGEN: En uventet donasjon fra Dr. Johnson

Artikkelen er over 5 år gammel

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Torsdag ble statsbudsjettet lagt fram og oljepengene renner i strie strømmer ut fra «pensjonsfondet». Penger er det visst ingen mangel på, men likevel har norske husholdningers gjeld har vokst raskere enn inntektene de siste årene. Det gjør norsk økonomi sårbar, påpeker Finanstilsynet i en rapport og slår alarm når det gjelder lånebasert forbruk.

Advarselen bør skremme de fleste, men for min egen del er jeg reddet. Riktignok er jeg en sterk motstander av tøylesløst forbruk og økonomisk vekst som et mantra for å «redde verden», men den personlige økonomien trenger jeg ikke bekymre meg for på en stund.

 

Se bare på den e-posten jeg fikk fra en viss Dr. Michael Johnson for et par dager siden. Jeg bringer den ordrett for å vise at dette ikke er noe tull: «Håper dagen din har vært bra? Jeg er Dr. Michael Johnson; Jeg jobber for Lloyds Bank her i England. Jeg skriver du fra mitt kontor som vil være av stor enorm fordel for oss begge. Å være assisterende manager på grenen, oppdaget jeg den avdøde franske Oil Major Total konsernsjef Christophe de Margerie, som døde i en flyulykke på 20 oktober 2014 i Moskva, har en forlatt konto med en sum av £ 16,5 millioner pounces og når åpne denne kontoen jeg oppdaget at han ikke spesifiserer noen pårørende.

Jeg søker din partnerskap og samarbeid for å føre opp navn som pårørende til dette fondet, slik at Lloyds kan overføre fondet til deg. Jeg søker din partnerskap og samarbeid for å gjennomføre denne transaksjonen sammen fordi Lloyds Bank er lukker noen av hennes grener og grenen hvor dette fondet er inngitt er blant dem å være lukket, så jeg vil at vi skal få dette fondet ut før sin nedleggelse. Denne makt synes moralsk galt, men ikke døm meg, hvis du er i banksystemet vil du forstå at dette er hva de fleste bankfolk gjøre for å overleve, siden jeg snart skal pensjonere seg, og etter å ha sett denne store muligheten, jeg bestemmer seg for å omfavne det, hvis du vil samarbeide med meg.

Jeg har kontaktet deg fordi jeg tror du vil ikke kjøre bort med min egen andel av dette fondet når den kommer på kontoen din, og deling forholdet vil være 60 prosent for meg og 40 prosent for samarbeidet».

Dermed er det bare å gi Mr. Johnson bankkontonummeret. 40 prosent av 16,5 millioner «pounches» er penger det også. Men ikke viste jeg at jeg var i familie med de Margerie.

Kommentarer til denne saken