Bybloggen: Om noen måneder tar blotterne ferie!

Artikkelen er over 2 år gammel

«Det som ikke var greit var at du i løpet av sekunder hadde rullet ut strandmadrassen en meter unna meg og dratt fram din erigerte penis ut fra shortsen».

DEL

Ordene tilhører en venninne av meg. Dypt inn i ei bok en solfylt ettermiddag på Rakke, ble hun overrumplet av en blotter – en nærgående en også.

Han synes det var helt greit å trenge seg på, dra fram stasen og forulempe ei dame som ante fred og ingen fare på et svaberg.

(+) Blotter: – Unnskyld at jeg forstyrrer, men er det greit om jeg kommer sånn helt raskt her og så går videre?

En kan jo lure på hva som rører seg i hodet på slike menn? Det tenker vel de fleste av oss. Hva får en voksen mann til å blotte stasen på en slik måte? Rakke-blotteren er ikke alene. Dessverre.

Mitt møte med blotterne

Selv møtte jeg på en kar en mørk høstkveld på Øya. Jeg var kanskje bare 13 år og syklet hjem fra håndballtrening på Fram.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Se! En politiker fra Oslo!

Da jeg kom til Lågabrua hørte jeg plutselig plystring nede ved bredden – og der sto en spinnvill naken mann i all sin prakt.

Han ropte og fløy rundt seg selv. Sjelden har jeg vel sykla fortere hjem til mamma.

LT disko

En annen mørk kveld, det må ha vært rundt 1988, møtte vi på nok en naken mann – også det ganske så ufrivillig. Han hoppa fram og ropte på oss i Bøkeskogen i krysset ved Dalheimveien og gamle Kongevei.

Jeg husker det godt, for mannen som blottet seg hadde på maske.

LES OGSÅ: Bybloggen: Sommervikarene ruler!

Jeg ble så redd at beinet for i ren refleks opp akkurat som om noen hadde testet refleksen i kneet mitt. De eldre venninnene mine, Siri og Rita, tok det med ro og bare fliret av synet. Den blotteren fikk ikke mye kred. Selv var jeg livredd og smøg meg tett inntil jentene videre på veien mot LT disko – stedet som var samlingspunkt for ungdom i Larvik den gangen.

Blotteren visste jo det, og kom for å treffe folk han også – bare på en litt annen måte.

Ensomhet

Så hva er det som får voksne menn til å dumme seg ut sånn?

Et kjapt googlesøk forteller meg at blottere kanskje både er ensomme og skamfulle.

Kanskje klarer de ikke å vise seg fram på den normale måten og tyr til blant annet opptreden i maske i Bøkeskogen. Rett og slett seksuelle avvik.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Gi plass, la det være en selvfølge

Sommeren er sikkert høysesong for blotterne. Det er vel deilig å vise seg fram i varmt vær framfor å fryse rumpa av seg, og det som verre er, i snø og kulde. Om noen måneder er det kaldt.

Da får vi håpe de tar vinterferie.

Artikkeltags