Jeg vet, man skal ikke klage på det fine været. Vi har så mye dårlig vær gjennom året at det rett og slett er ulovlig å være negativ når varmen endelig kommer og solen stapper oss fulle med nyttige D-vitaminer. Vitaminer vi lagrer i kroppen til mørkere tider.

Det er helse i hver solstråle, sies det. I tillegg til at det er farer knyttet til kreft, forbrenning og generell utmatting.

Ikke lett å balansere, men klage det kan vi altså ikke.

I den siste uken har det gått en diskusjon om bekledning på arbeidsplasser. Kan menn gå i shorts, knebukser, sandaler uten sokker? Man har kunnet lese spaltemeter på spaltemeter om tema, og det eneste fornuftige argumentet jeg har sett er at menn er generelt dårlige på fothygiene. At vi ikke steller beina og dermed ikke bør vise de fram i sandaler.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Jeg er glad i magen min, og den får det den vil

Greit nok.

Men resten er bare tullprat. I de fleste jobber kan man kle seg etter været. Og få aksept for det.

Selv i banker burde man kunne lette litt på dresskoden, og ikke plage de ansatte. Nå skal det sies at de bankansatte jeg har sett de senere årene har et greit forhold til dette. Heldigvis.

Men så har man tilstelninger som absolutt ikke åpner for lette klær. Der det er så strenge restriksjoner at vi er villige til å la det gå på helsa løs.

Jeg skal i bryllup på lørdag. På med dress, skjorte, pensko og kanskje en løsning i halsen. Slips eller sløyfe.

Det er jo litt galskap. Strupe seg mens solen skinner og varmegradene banker? Men det må til.

Brudgommen er en sindig kar med løs snipp til hverdags, og det skal bli spennende å se ham innpakket i finstas på en sånn varm dag. Lykke til.

Bruden han får er av det trønderske slaget og vel verd å svette for. Så han må nok, som ellers, finne seg i det.

Men alle oss andre må også lide gjennom dette i varmen. Lykke koster svette, har noen sagt.

Ja det skal være visst.

Heldigvis foregår bryllup i dag i kortere versjoner enn før i tiden. Inni kirka, si ja, ferdig. Så bærer det av sted til et lokalt forsamlingshus med flott uteområdet og kanskje litt skygge.

Men om brud og brudgom skulle få litt svette i brudebuketten, så skal de vite at vi lider med dem. Samtidig som vi gratulerer så varmt vi kan.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Late kakebakere lager ikke fest