Gå til sidens hovedinnhold

Bybloggen: Sommervikarene ruler!

Artikkelen er over 4 år gammel

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Jeg har akkurat kommet tilbake på jobb fra sommerferie. Og selv om det selvsagt er en overgang, er det like mye en fest – hvert eneste år.

For fortsatt er sommervikarene her. Unge, herlige og fantastisk flinke folk som ikke bare drar ned alderssnittet i redaksjonen, men som liver opp med sin tilnærming til livet.

Noen går på videregående, andre studerer. En av vikarene i sommer, Silje Langvik, var akkurat ferdig med 10. klasse. Hun kjørte skuter, dro ut på krevende jobber og leverte førsteklasses artikler og foto. I sol som i øsende regnvær.

For å være ærlig skulle jeg gjerne jobbet hele sommeren, og heller tatt fri og reist til sydligere strøk mot høst. For det er virkelig en fryd å jobbe sammen med sommervikarene.

De har med seg en letthet, selv om de er dønn seriøse når det gjelder jobben de gjør. I år er det bare jenter, og de støtter og backer hverandre på en måte som rører. Jeg husker med skrekk min egen tid som sommervikar i Dagbladet, som eneste jente av ti vikarer. Jeg har sjelden følt meg så aleine.

På samme tid utfordrer de hverandre, og er trygge på sine styrker og svakheter. Det er lett å glemme at de er så unge som de er, helt til en plutselig rødmer av ting jeg helt hadde glemt at kunne være flaut.

Hvert år tenker jeg at vi har hatt de beste sommervikarene ever. Det gjør jeg jammen meg i år også. Jeg hadde bare vært på jobb en dag, da jeg fikk høre de andre fortelle at Maria Bye Brattbakk skriver egne dikt og har 13.000 følgere på Instagram. Hun er 17 år og går på Thor Heyerdahl videregående, og skriver som en erfaren journalist denne sommeren.

I det samme kommer det fram at to av de andre vikarene, Mathilde Waale og Mathilde Sundal, skriver egne tekster, og en har allerede avtale med et forlag om sine tekster.

Uka før leste jeg i avisa mens jeg ennå var på ferie at den fjerde vikaren, Ingrid Emilie Bakker, sang på Stavern Live som oppvarming for Lizzie.

Anna Sørensen har akkurat fullført journaliststudiet ved prestisjefylte Goldsmiths, University of London – og hun kommer hit for å sommerjobbe før hun reiser til Bali.

Da er det deilig å være gammel nok til virkelig å nyte å jobbe sammen med en så kompetent og morsom gjeng.

Selv om jeg sjøl har 35 års erfaring som journalist, må jeg bare si: Sommervikarene ruler!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.