Gå til sidens hovedinnhold

Bybloggen: Noen har heldigvis gode venner

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er alltid kjedelig å være på tur i utlandet og oppleve at en mister alt en har med seg; bagasje, penger, kredittkort og kanskje til og med vettet. En føler seg ganske hjelpeløs da.

Selv husker jeg både med gru og glede tilbake på årene da jeg var ung håndballspiller i Fram og fikk være med de store guttane på tur til Danmark. Treningsleir kalt man det visst.

På disse turene var det alltid med en leder som opplevde akkurat det jeg beskrev ovenfor. Han møtte opp på kaia og Peter Wessel med nydelige hvite kakibukser, blå blazer, fargerikt tørkle i halsen og godt med penger på innerlommen. På returen fra Frederikshavn satt han gråtende inntullet i et ullteppe og fullstendig blakk. Både klær, penger og bagasje var sporløst borte. Det samme var den frosne høna han i et øyeblikks overmot hadde kjøpt i landet som «står med brede bøge».

Det samme skjedde hver eneste gang og det er merkelig hvordan enkelte alltid er maksimalt uheldig.

Jeg kom til å tenke på dette ungdomsminnet da jeg nylig fikk en epost fra Pernille Heckmann. Hun har fått trøbbel og skriver (helt ordrett):

«Jeg håper dette kommer til deg i tide. Jeg gjorde en tur til Donetsk, Ukraina og min bag ble stjålet med mitt internasjonale pass og kredittkortet mitt inne. Ambassaden er villig til å hjelpe meg med å ta et fly uten passet mitt, jeg trenger bare å betale for billett- og hotellregningene. Til min forferdelse, kan jeg ikke få tilgang til pengene mine uten kredittkortet mitt og kontakte banken min, men de trenger mer tid til å gi meg et nytt kort. I denne uheldig situasjonen tenkte jeg på et lån som jeg kan betale tilbake så snart jeg kommer tilbake. Jeg trenger virkelig å bli med på neste flytur. Jeg trenger 14.200 NOK. Fortell meg om du kan hjelpe meg gjennom Western Union fordi det er det beste alternativet jeg har.

Gi meg beskjed om det er mulig. Jeg venter på svaret ditt.

Med vennlig hilsen Pernille Heckmann. Mobil 91 57 67 55».

Fram-lederen jeg nevnte tidligere var heldig. Han var omgitt av gode venner som ikke hadde mistet penger, klær og høne, og han fikk hjelp til å komme seg hjem fra Danmark.

Pernille Heckmann derimot, er fortapt i Ukraina og trenger 14.200 kroner straks. Slike folk er det synd på og det er klart jeg skal hjelpe. Hun kan jo ikke sitter der borte til jul.

Kommentarer til denne saken