BYBLOGGEN: Ting tar tid og altfor mye plass

PAPIRLØST: At det blir mindre papir betyr ikke at det plutselig blir færre permer sånn helt av seg selv.

PAPIRLØST: At det blir mindre papir betyr ikke at det plutselig blir færre permer sånn helt av seg selv.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SkråblikkAkkurat nå ryddes det rundt meg. Hele redaksjonen skal på flyttefot og som ellers i livet beveger man seg mot en løsning med mindre plass.

Vi ser det og hører det hele tiden. Folk som flytter fra store hus til små leiligheter. Folk som bryter opp og må gå gjennom alt de har lagt til side eller spart på.

Tingene eier deg hvis du har for mange av dem. Visdomsordene er mange. Noen sier at eier du tre ting, så eier tingene deg, andre sier tallet er sju.

Men dette handler ikke om antallet ting du har. Det er hva du har bruk for som er viktig.

Jeg brukte forholdsvis kort tid på å få oversikten over pulten min og det store skapet bak meg. Og jeg bruker forholdsvis liten plass i esken vi har fått tildelt som begrensende effekt når vi skal flytte.

Som alle de med stort hus som flytter til liten leilighet, skal jeg fra en stor bred pult og en stor hyllereol ned på en liten pult og et bitte lite skap.

Det er ikke så vanskelig. Vi lever jo i det papirløse samfunnets tidsalder.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Hver dag er en Lotto-gevinst

Og jeg innser plutselig at den utviklingen har kommet fortere enn jeg trodde for noen år siden.

Så papirmessig er det ikke noe problem, hvis man ser bort fra alle gamle papirer som bare ligger rundt omkring fordi vi synes det er greit å ta vare på det.

Heldigvis blir mye av det kastet når man må.

Verre er det nok hjemme hos folk. Helt til de skal flytte inn i en bolig med mindre plass.

For vi har alle mer enn vi trenger, og altfor mye vi ikke bruker.

Det har jeg også. Lassevis med bøker og tegneserier. Lest, men kan leses igjen. For verdifullt til å kastes. For plasskrevende til å stå framme.

Vi har klær så det tyter ut av skapene, stablet bort i boder og under senger. Folk sitter fremdeles på hundrevis av videofilmer eller CD-er. Som ikke brukes.

Alle disse tingene tar enormt plass. Og det tar litt tid også. Når vi må flytte på dem, når vi innser at vi ikke bruker dem og tenker på hva vi skal med dem.

Vi tenker sjelden på at andre kan ha bruk for noe av det. Så vi stuer det unna, til vi en dag må kaste noe.

Hadde jeg hatt like lite ting å forholde meg til på fritiden som på jobben, hadde jeg hatt det greit. Kanskje på tide å kvitte seg med noe. Men ikke i dag. Senere, kanskje.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Ta deg en bolle eller hold kjeft

Artikkeltags