Bybloggen: En ut av konsertsalen opplevelse

Pianist Gudrun Klakegg og fiolinist Bjarne Magnus Jensen spilte Beethovens Sonate no 7 i kjøkkenet til Pernille Renate Holmene.

Pianist Gudrun Klakegg og fiolinist Bjarne Magnus Jensen spilte Beethovens Sonate no 7 i kjøkkenet til Pernille Renate Holmene.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På lørdag fikk jeg være med på noe jeg aldri har opplevd før. Jeg ble bedt på konsert. Er det så spesielt? Døm selv!

For konserten var i et kjøkken i Stavern og de profesjonelle musikerne spilte Beethoven.

Den som inviterte noen venner på konsert hjemme i kjøkkenet, var Pernille Renate Holmene. Larvikskvinnen som startet Studio Nille, og som nå er dramalærer på videregående i Skien. En ressurs av en kvinne som brenner for dans, musikk, drama og å dele opplevelser.

Pernille jobber sammen med Gudrun Klakegg, som er pianist og musikklærer. Gudrun er både pedagog og solist, og har spilt under Festspillene i Bergen, Trondheim kammermusikkfest og vært orkesterpianist med Kringkastingsorkesteret.

På lørdag, mens vi satt rundt kjøkkenbordet med en kopp kaffe, fortalte hun levende om komponisten Ludwig van Beethoven. Gudrun hadde valgt seg noen av hans «småtterier», små og fablende stykker som den store komponisten skrev den siste tiden han levde. Og hun fortalte like levende som hun spilte.

Beethoven ble døv på sine gamle dager, men han komponerte fortsatt svære orkesterverk for mange instrumenter.

– Hvordan var det mulig når han var døv? spurte dramatiker og komponist Fredrik Brattberg, som også var på kjøkkenet til Pernille.

Han er den norske dramatikeren som er mest spilt i utlandet etter Jon Fosse. Og Fredrik tok oss igjennom flere spennende øvelser i hvordan hjernen jobber for å vise hvordan Beethoven kunne komponere selv om han var døv.

Og så, som kjøkkenkonsertens høydepunkt, kom fiolinist Bjarne Magnus Jensen, rett fra Oslo for å spille Beethovens Sonate no 7 sammen med Gudrun.

Bjarne er konsertmester, aktiv solist, orkesterleder og har turnert i USA, Asia, Sør-Amerika og en rekke europeiske land i tillegg til å være høyskolelektor ved Norges musikkhøgskole.

Mens Pernilles barnebarn lekte i bakgrunnen, kunne jeg sitte ved kjøkkenbordet og nyte en fantastisk konsert, så nær musikerne at jeg nesten så armmusklene til Gudrun arbeide. En utrolig opplevelse.

Og etterpå sa de fantastiske musikerne og formidlerne, så utrolig lite selvhøytidelige, at de gjerne kan tenke seg å holde konsert igjen i et kjøkken eller ei stue nær deg.

Anbefales!

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken