Konto for forutsette uforutsette utgifter.

Har man hørt på makan til tull?

Men det finnes en, så nær bekjent at det er litt flaut, som har en slik konto. Og ikke nok med det!

Hun har ikke bare denne, nei da. Her er alt i privatøkonomien splittet opp og fordelt på demokratisk vis. Alle skal få, litt!

En konto for barna skulle man tro var greit, men den gang ei. Her er det nok flere oppdelinger. Konfirmasjon. Studier. Klær. Sertifikater. Og sikkert sjampo også. Skulle ikke forundre meg.

Det er lett å gå i surr når det blir for lett å åpne kontoer fra sofakroken.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Love is in the ear, når hun sier det sånn

Dagens bankvesen handler i stor grad om at vi selv ordner alt med kontoer og regninger.

Penger flyr viralt mellom telefoner, iPader og jobbskjermer.

Lønningsposen er det ingen som har sett siden far min var ung. Den finner man bare ved å logge seg inn i et lukket system på jobben, dynke på med passord og laste ned en slipp på skjermen for å se, og selv kontrollere at alt er kommet med. Men jeg vil tro at erfarne bankfolk som kikker innom på kontosystemet til noen av de mer oversystematiske får seg en latter iblant.

I alle fall når de ser kontoen for forutsette uforutsette utgifter.

Nå er ikke jeg av dem som er mest systematisk på slikt, har jeg skjønt. For jeg liker å se tall med litt størrelse. I hvert fall større enn de kronestykkene kontoen vokser med hvis det er tjuetalls kontoer som skal få en slant.

Det blir lite igjen hvis alt deles opp. Det har jeg lært i livet, ikke minst rundt kakefatene og godteriskålen.

Det er der og da du skjønner problemet.

Privatøkonomien frister ikke til engasjement hvis det bare er smuler strødd rundt, tenker jeg. Så her får man skjære ned på pynten og sørge for at det som blir igjen er fyldig og nok til å glede seg over.

På samme måte som man baker en skikkelig god kake.

Vel, nå kan jeg vel forutsette at det ikke blir noen kake denne helgen etter å ha blottstilt rammesystemet for privatøkonomien der i gården.

Om det da ikke skulle dukke opp en uforutsett kake sånn i ren medlidenhet fra folk med enklere oversikt og garantert mer forståelse. men det kan man aldri forutsette.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Strømleverandøren min er i støtet