BYBLOGGEN: Se! En politiker fra Oslo!

IKKE DEN SISTE: Trygve Slagsvold Veum (Sp) har besøkt Larvik. Han blir ikke den siste nasjonale politikeren som kommer på besøk før valget 11. september.

IKKE DEN SISTE: Trygve Slagsvold Veum (Sp) har besøkt Larvik. Han blir ikke den siste nasjonale politikeren som kommer på besøk før valget 11. september. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Hei. Jeg bare ringer for å fortelle at andre nestleder i Stortingets diversekomité kommer til Larvik én time tirsdag kveld. Jeg regner med ØP stiller med minst en journalist og fotograf

– Ja vel. Hvorfor kommer denne politikeren til Larvik nå?

– Jo, hun er opptatt av Larvik og det som skjer i Larvik og vil snakke litt om Larvik og fortelle om hva de tenker om Larvik inne i Oslo og sånn.

– Vi har litt mye å gjøre for tiden. Kunne det være en idé å utsette besøket litt. For eksempel til en gang etter 11. september?

– Nei, da passer det visst ikke. Men kanskje vi kan avtale et møte i august 2019. Da passer det nemlig strålende igjen.

Distriktene, og med distriktene mener jeg alle steder i Norge som ikke er Oslo, blir fryktelig populære reisemål for de nasjonale politikerne i ukene før et valg.

Den ene kjente, og noen ikke fullt så kjente, politikeren etter den andre dukker opp, sier noe om Larvik han eller hun lærte på valgkampbussen nedover, og forsvinner til neste sted på ruten.

For de lokale partiene er besøk fra rikspolitikerne litt som julaften på sommeren.

Her i avisa, og for leserne våre, er stemningen en litt annen. For har det egentlig noen nyhetsverdi at noen som vanligvis ikke skjenker Larvik en tanke 364 dager i året, plutselig er veldig opptatt av en løsning i Øya-krysset?

Når Østlands-Posten skriver om lokal politikk er vi gode. Vi kjenner politikerne, planene, vedtakene og vet stort sett om det meste som foregår. Ofte er det vi som forteller politikerne om prosesser som er i gang, istedenfor at det er de som informerer oss. Hvordan visste dere det? spør de. Vel, det er jobben vår å vite ting så fort de skjer, og helst litt før.

Men når det er Stortingsvalg er Østlands-Posten på bortebane. Og da blir utfordringen vår å ikke fungere som mikrofonstativ for valgkampmaskineriet til Ap, Høyre, Frp og de andre.

I år har vi laget en regel for oss selv. Maks én kjendispolitiker per parti i løpet av valgkampen.

Det kan jeg ikke love at vi klarer – men jeg kan love at vi prøver. For da kan vi konsentrere oss om det vi kan best. Politikken i Larvik og Lardal, som påvirker lesernes hverdag 365 dager i året.

Erik W. Andersen, nyhetsredaktør

Erik W. Andersen, nyhetsredaktør

Artikkeltags