Gå til sidens hovedinnhold

Bybloggen: Desperat leting etter Radio Valle

Artikkelen er over 4 år gammel

Kollega Nils-Erik Kvamme blåste ut mot våset i radiokanalen P4 i denne spalten torsdag – med all mulig grunn. Hvordan kan det være mulig å drive en radiokanal år etter år kun basert på tullprat, reklame og utallige helt like melodier? Slikt må vi altså finne oss i, vi som ikke har DAB-radio i bilen.

Det Kvamme tydeligvis ikke vet, er at Radio Norge utkonkurrerer P4, lett. Dette er en kanal jeg ytterst sjelden hører på, men etter at regjeringen i sin visdom fant ut at FM-nettet skulle bort, får jeg ikke tak i NRKs P1 eller P2. Det eneste jeg nå får inn i bilen, er Radio Norge.

For ikke å snakke om i den spartanske jakthytta inne i Setesdalsheiene der vi lå en ukes tid fra 9. september på fuglejakt. Her har vi i årenes løp hatt mye glede av P1 i lange mørke kvelder og Sørlandssendinga har gått time etter time når de fleste vitser var fortalt for tiende gang, alle samtaleemner uttømt og en ble litt lei av å lese.

Men i år skulle en ha takk. FM-nettet var stengt for menneskevennlige kanaler og DAB-signaler var det visstnok ikke mulig å få inn der langt inne i heiene.

– Dikkan fer synge sjølve. Elles fer ein truleg inn Radio Valle, fortalte gårdbrukeren Sigbjørn som vi leier av.

Det gjorde vi ikke. Radio Norge derimot, den kom klokkeklart inn på FM'en. Glimrende, tenkte vi. Det var jo stortingsvalg og greier og her skulle det følges med. Det var sikkert.

Men dra du hjem. På den vanvittige kanalen var det kun snakk om tre ting: Et endeløst tullprat fra for eksempel «Morgenklubben med Loven & Co.», tusenvis av helt like melodier under mottoet «Variert musikk fra de siste fire tiår» i tillegg til en kåring av verdens 1.000 beste melodier (sic!) og reklame, reklame og atter reklame.

Etter 10 minutter ble det for mye for to gamle grinebitere, men vi prøvde igjen og igjen og håpet på forbedring. Den kom ikke og til slutt var det ikke noe annet å gjøre enn å gi opp. Jeg er interessert i musikk, men ikke visste jeg at det fantes så mange fullstendig like og pregløse poplåter i verden. Heller ikke at det var mulig å lire av seg så mange intetsigende floskler i løpet av en kveld. Den eneste trøsten var at også Radio Norge forsvant fra FM-nettet 15. september.

Desperat leting etter Radio Valle ga heller ikke resultater. Den kunne umulig være verre enn det tøvet vi var prisgitt.

Kommentarer til denne saken