Gå til sidens hovedinnhold

BYBLOGGEN: Kjære politikere, gi gode forslag en sjanse!

Artikkelen er over 5 år gammel

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

I juni fikk jeg være med på en presentasjon lik den dere politikere fikk på mandag.

Seniorarkitekt i Snøhetta, Ingebjørg Skaare, viste fram forslaget hun hadde laget for Alfa Eiendom til et mulig nytt Larvik læringssenter i Bøkestredet. Initiert av dere.

Jeg har selv sett hvordan Norskskolen, Voksenopplæringen og Verket driver sine virksomheter i fem-seks bygg rundt i kommunen. Bygg som egentlig ikke passer til den virksomheten de driver.

Jeg har sett hvordan lærerne på Norskskolen må sykle eller kjøre fra sted til sted, hvordan elevene jakter på et sted å sitte. Hvor flinke alle er, til tross for slitte lokaler og hindringer.

 

Jeg flyttet tilbake til Larvik fra Oslo for flere år siden, og savner innvandrerbutikken på hjørnet, som alltid holdt åpent med grønnsaker utenfor. Livet i byen.

Så sitter jeg på en presentasjon i byen min, som sliter med nyskaping og innovasjon, og som er temmelig død etter vanlig arbeidstid. Og her kommer en arkitekt fra det største og mest anerkjente arkitektkontoret i Norge – de som har tegnet Operaen, biblioteket i Alexandria, Ground Zero i New York–Ingebjørg Skaare. Som selv har flyttet inn i et gammelt hus i Kjerringvik.

Skaare har på forhånd satt seg godt inn i Larviks arkitektur, hun inviterte lederne av de tre avdelingene til workshop for å få høre deres behov. Der fikk hun innsikt i situasjonen til byens innvandrere og dem som har falt utenfor skole- og arbeidslivet.

Jeg er sikker på at Ingebjørg Skaare tenkte: Hvordan kan de som til nå har blitt plassert litt her og der, de som ikke står først i køen, være med på å gi et løft til Larvik sentrum?

I hennes forslag til Larvik Læringssenter så jeg det nye Larvik. Der Verket kan tilby sitt suppekjøkken til alle fra det gamle bygget i til Bøkestredet. Der byen får sin «spansketrapp» fra Kongegata og opp til Bøkeskogen, et rom i byen.

Og vakkert på hver side ligger nye, innbydende, åpne bygg med terrasser til å dyrke blomster, grønnsaker og integrering. Mellom våre nye landsmenn og lokalbefolkningen, der ungdom som har falt ut av skolen får motivasjon til å lære mer.

Som virkelig kan sette Larvik på kartet for å snu det som brukes negativt om byen til noe å bli stolte av.

Kjære politikere, jeg håper dere ser denne muligheten.

Kommentarer til denne saken