BYBLOGGEN: Er graviditet plutselig en sportsgren?

Gratulerer: Marit Bjørgen er gravid igjen. Jeg gratulerer gjerne, men noen sportsnyhet er det ikke.

Gratulerer: Marit Bjørgen er gravid igjen. Jeg gratulerer gjerne, men noen sportsnyhet er det ikke.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SkråblikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Marit Bjørgen er visstnok gravid, for andre gang. Så flott for henne og gubben da.

Jeg skjønner at man i et utvannet mediebilde, der absolutt alt skal skrives om absolutt alle, også lager en sak på dette.

Men at dette er en sak i sportsnyhetene i Dagsrevyen på Norsk Rikskringkasting. Da kjenner jeg at jeg blir oppgitt.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Jeg går til sengs med et kålhue

Marit Bjørgen har lagt opp! Hun har sluttet å gå konkurranser, sluttet å sikre medaljer til en nasjon som elsker å være Vi når Noen gjør jobben for oss.

En sportsnyhet vil være om hun gjør et comeback, eller bidrar i utviklingen av sporten sin videre, eller på annen måte gjør noe som har med sport å gjøre. Da er det en sportsnyhet.

At Marit har blitt gravid er ingen prestasjon av sportslig karakter. Det skal jo ikke mye trening til, og til og med amatører kan treffe blink i den grenen. Nå skal det sies at graviditet gir mange vinnere og stolte par på pallen, selv om det også finnes tapere som kanskje sliter mer enn den som blir nummer ti på en femkilometer.

Spørsmålet mitt er egentlig om vi skal finne oss i at nyhetsbildet skal fortsette mot et sted der det som er aktuelt i dag skal skyves til side av lettbeinte nyheter. Sladderjournalistikk og oppkonstruerte nyheter. Ikke det at den graviditeten var oppkonstruert, men den har da ikke noe med sportsnyhetene på nasjonalkanalen å gjøre? Visa er at vi må finne oss i at de ledende nasjonale nettaviser til tider fyller sine forsider med Farmen-deltakere, Skal vi danse-fjas og tv-kåte ungdommer som gjør hva som helst for å bli husket etter den sesongen med reality de deltok i. Vi må finne oss i det, fordi for mange klikker på slike saker og leser de. Men der kan man velge. Velge å ikke klikke og lese om uviktige hendelser i realityverdenen som skapes og møter oss på nett.

Når landets nasjonale nyhetskanal. Kanalen vi alle må betale for. Når de lager tullenyheter for å fylle en sending, når de velger en stor sportsstjerne, som har lagt opp, sluttet, som oppslag fordi hun har blitt gravid! Da må man spørre seg hvor dette ender. Det må da ha skjedd noe annet viktig i en verden full av sportsgrener og resultater? En noe mer imponerende prestasjon enn en graviditet hos en tidligere skiløper?

Men kanskje inspirerer Marit til en aktivitet som på sikt skaper flere lesere. Vi kan jo like godt slå av Dagsrevyen og gå og legge oss alle sammen.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Hver dag er en Lotto-gevinst

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken