Gå til sidens hovedinnhold

BYBLOGGEN: Kong vinter leverer og Harald abdiserer

Artikkelen er over 3 år gammel

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Man skulle tro at en vinter der snøen laver ned og tårner seg opp er gull for et skisenter. Men nei da! Farsen med skisenteret i Svarstad har ingen ende.

For folk med ski på beina må det fortone seg som surrealistisk å se bakken i Svarstad mørklagt, overfylt med snø og stille. For dem som bygde hytter der, eller de som kjøpte seg plass og campingvogn, må det være mildt sagt frustrerende.

For jeg drister meg til å gjette på at en flott hytte, eller en stor vogn med skikkelig spikertelt, har noe med alpinbakken å gjøre. Visst er det skiterreng for bortoverski der også, men ærlig talt.

LES OGSÅ: Hva har jeg egentlig å klage på?

Så når Kong Vinter virkelig levere, da velger Harald Årsbog virkelig å abdisere. Nå legger han ut hele skisenteret stykkevis og delt på Finn.no. Jada han har gitt opp skisenteret tidligere, gått konkurs, og ikke villet selge. Men sitter likevel på herligheten. Den nedsnødde herligheten. Tenk at et skisenter kan snø ned da? Er det mulig? Jo da, i Svarstad er visst alt mulig. Vel, nå skal vi ikke skylde på Svarstad som sted eller tidligere kommune. De har da gjort sitt for at skisenteret skal kunne leve, om igjen og om igjen siden den spede begynnelsen.

Hvor trist det enn er for oss som tok en sjelden tur på ski der, så må det være veldig trist for Svarstad som sted. Og for alle de som bygde hytter, spikret telt til campingvognene. Alle de som skaffet seg et sted hvor de kunne sende ungene ut i bakken, mens de slappet av selv. Et sted der det både var godt å være og en populær vinteraktivitet rett utenfor døra.

Alt dette skjer mens vi sitter foran tv og gleder oss over at vi er en nasjon av vinteridrettsutøvere i verdensklasse. Folk som har hatt tilgang til arenaer å trene i, folk som har vokst opp med skianlegg i nærheten.

Kanskje kunne Svarstad hatt en mann, eller jente på pallen, hvis skisenteret hadde droppet alle intriger og surr det har vært igjennom siden starten.

Det verste er jo at alt utstyr står der. At man kunne driftet skisenteret denne vinteren der snøen gleder så mange. Det er det verste. At det bare er viljen som mangler. Viljen og kanskje noen som ikke fikk alt som de ville.

Det må være lov å si at du ikke abdiserer med stil Harald Årsbog. Det har vært en del feilskjær i flere porter og du kommer ikke i mål, så vidt jeg forstår. Så da ligger skisenteret på Finn, sammen med lite brukt utstyr fra oss i Larvik.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Å fatte matte er så lett atte

 

Kommentarer til denne saken