BYBLOGGEN: Når troen på seg selv er større enn alt

HVA?: Hva skal man tro på når de troende tror de selv er større enn alt?

HVA?: Hva skal man tro på når de troende tror de selv er større enn alt?

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger– Du må aldri undervurdere min overvurdering av meg selv, er en setning noen med et godt glimt i øyet sa til meg tidligere i høst.

Den setningen fant jeg den gang morsom, men de siste ukene mer skremmende.

For det er visst mange der ute som overvurderer seg selv. Som tror de kan gjøre hva de vil og slippe unna med det.

Det mest skremmende er kanskje at det de siste ukene har vært kristenfolket som har fremstått som at troen på seg selv er større enn alt.

Selvfølgelig vet jeg at de som tror sterkest, tror at de både er bedre enn alle oss andre og mer verdt. At de, og kanskje bare de, kommer til en evighet forbeholdt noen få troende.

Det er ikke det. Det må de få lov til å tro.

Jeg er egentlig raus med folk sånn. Lar dem være som de er, lar de tro det de vil. Men noen ganger kjenner jeg at jeg har undervurdert noens evne til å overvurdere seg selv.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Hvorfor ikke være fornøyd med å være mainstream?

Hva enn jeg tror på, så er det akkurat i disse dager noen som får meg til å miste troen.

Miste troen på demokratiet, miste troen på medmenneskelighet, ærlighet og at det er de gode folkene som prøver å hjelpe de trengende.

I disse ukene har et marginalt politisk parti, med et tydelig kristent grunnsyn, vist oss at man ikke skal undervurdere deres evne til å overvurdere seg selv. I en kamp for ikke å bli utradert av en vedtatt sperregrense, lager de et politisk rot for en hel nasjon.

Det politiske partiet tror at de er større enn alt. Større enn oppslutningen tilsier. De er villige til å bryte løfter de har gitt til sine velgere for å få makt.

De er villige til å krysse grenser de selv har satt.

De viser oss at de ser på seg selv som større enn alt. Stikk i strid med grunnsynet sitt. Og de viser at man ikke kan stole på løfter.

Samtidig ser vi en forkynner med en like sterk tro. En tro på de kristne verdier, og likevel en tro på at han selv er større enn alt. Med pengeinnsamlinger i millionklassen bli han avkledd på så mange måter. Pengene går ikke til de barna giverne har sett for seg. Smutthull benyttes til å berike seg selv, og innsamlede midler går til pensjoner både for seg selv og familien.

I bunn kan de tro på hva de vil for meg. Men når enden på visa er at de tror at de selv er større enn alt, da har jeg undervurdert noens evne til å overvurdere seg selv.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Blir jeg forfulgt, eller er det bare markedsføring?

Artikkeltags