I flere år har jeg vært med i et tippelag. Et tippelag som rusler sånn passe rundt, og som vi alle betaler inn til med ujevne mellomrom. For dette er ikke noe overskuddslag. Snarer tvert imot.

Men vi har trua, sier de andre. Jeg er ikke like sikker. Det er liksom bare sånt vi sier til hverandre. Alt tyder jo på at dette er bare surr og en ikke alt for kostbar aktivitet for å kunne sjekke en kupong hver lørdag. Hvis man husker det da. Det er ikke så viktig, eller så mye tro i gruppen, at alle sjekker hver helg.

En skulle tro at dette prosjektet burde gått bedre. I alle fall med tanken på at alle oss som ikke har greie på hest holder oss unna kupongene. For det er hest vi tipper på. Det er visst der premiepengene ligger.

De to som har ansvar for å plukke ut de sikre hestene, og sette sammen en kupong som gir gevinst, har i alle fall grunnlaget for peiling.

De har jo drevet med dette hele livet. De leser seg opp hver uke, følger med på løp flere dager i uken, og de kjenner historien til kuskene. Og kan rundetider på hestene de siste årene.

Det høres ut som de vet det som skal vites. Uten at pengene strømmer inn av den grunn.

Han ene er sågar pensjonist og har hele uken til å forberede en kupong som en gang iblant bør gi en gevinst vi kan snakke om til andre.

Men, nei da. Det skjer liksom ikke.

I helgen er det altså årsmøte i tippelaget. En årlig happening som vel koster mer enn tippingen gjennom året. Uten at det blir noe gevinst da heller.

LES OGSÅ: Hva har jeg egentlig å klage på?

Når det er årsmøte reiser vi bort og bruker helgen på å spille for mer enn vi pleier. Det har vi gjort i flere år, men det hjelper heller ikke.

Bakrusen kommer like fort som lappene krølles og kastes.

Jeg tipper det går dårlig i helgen også! Men som de andre, så tør jeg ikke trekke meg ut nå. Det kan jo hende det ramler inn en stor premie neste helg.

Jeg gjetter på at det man kaller naturlig frafall kommer lenge før noen tar til vettet, sånn økonomisk.

Så man tusler med på opplegget. Uten tro, men med håp om å bli overrasket.

Slik er vel livet. Med eller uten kupong.

For hvis du ikke er med, kan du heller ikke få noen gevinster, eller kunne klage.

Jeg er med og jeg klager på mye og mangt. Og trives med det.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Kong vinter leverer og Harald abdiserer