– Det er ikke tvil om at det er behov for en butikk som dette i Larvik, og vi er glade for at vi kan bidra til liv og handel i sentrum. Nå kommer vi over i nye lokaler som blir spesialinnredet for vårt behov, sier Dan Arneson (44), som er medeier med 80 prosent av aksjene, og driver av musikkforretningen SpeakOn i Bøkestredet i Kongegata i Larvik.

For ikke lenge siden fikk Arneson, som er daglig leder for musikkbutikken i Larvik og selskapets andre butikk i Tønsberg, beskjed om at leiekontrakten var sagt opp.

– Årsaken var at man skal i gang med å bygge leiligheter her, og dermed måtte vi se oss etter et annet sted å være, sier han.

Flytter ikke langt

Jakten på nytt lokale tok heldigvis ikke lang tid, og nå er det rett før flyttelasset skal bevege seg et par hundre meter lenger opp i byen.

– Vi la ut på Facebook at vi trengte nye lokaler, og det tok ikke lang tid før vi fikk en henvendelse. De tidligere lokalene til Jernia i Sigurds gate var ledige, og vi slo til. Nå blir lokalene pusset opp og tilpasset vårt behov. Vi får cirka 230 kvadratmeter til rådighet, og jeg tror plasseringen blir veldig bra. Vi kommer til å ligge nesevist til med gode parkeringsmuligheter, sier han.


Stort utvalg – viktig butikk

Inne i butikken til Dan Arneson formelig bugner det av produkter og ting og tang for den som er utøvende musiker, enten som profesjonell, som glad amatør, eller ungt talent. 3.500 varelinjer med flere titusener av enkeltprodukter ligger i SpeakOns vareregister. Blåseinstrumenter, gitarer og andre strengeinstrumenter, tangentinstrumenter og slagverk.

Ikke minst også tilbehør for det meste, fra gitarstrenger og øvingsbøker for barn og unge, til smøremidler for den som har trombone som hovedinstrument.

Det har Magne Stensrud, som er musikklærer ved Larvik kulturskole og som har mange år bak seg som korpsdirigent i kommunen, og denne gangen er det olje eller glidemiddel for instrumentet sitt han er på jakt etter.

– Det er utrolig positivt at vi har en musikkforretning med relevante varer på lager i Larvik. Jeg kan sende mine elever hit for å få tak i rekvisita og spillebøker. De har også sørget for å tilpasse varespekteret til det behovet musikklivet i kommunen har. Jeg bruker butikken ofte, og jeg vet godt hvordan det er når en by ikke har et slikt tilbud. Jeg er veldig glad for at vi har det i Larvik og at tilbudet fortsetter, sier han.


Krevende, men positivt

Når vi er i butikken kommer det inn flere kunder som trenger rekvisita eller som ønsker å ta en titt i det store vareutvalget i butikken, som fortsatt noen dager er å finne i Bøkestredet i Kongegata.

– Vi brukes av mange, og det er nok ikke minst fordi vi klarer å holde priser som konkurrerer med det som tilbys på nett, sier Dan Arneson.

– Vi har også vår egen nettbutikk, men mange velger å kjøpe produktene her slik at de kan se produktene fysisk og prøve dem. Prisene her klarer også å konkurrere med prisene man kan få på nett, sier han.

Butikkeieren forteller at handelen nå har normalisert seg etter en spesiell periode under pandemien.

– Først opplevde vi at handelen bortimot stanset opp, men så eksploderte salget for våre type varer. I perioder måtte vi imidlertid stenge helt ned, og det var tøft for oss som for andre. Nå er det stort sett leveringsproblemer på elektronikk som er problemet, sier han.


Gleder seg

Dan Arneson er utdannet innenfor data- og elektronikkbransjen, men har også jobbet for kommunen i ungdomshuset i Kongegata 1. Med musikk. Arneson er også selv musiker.

– Det var i en lang periode et savn at det ikke var en spesialbutikk for musikk i byen. Byen trenger det, som den trenger andre spesialbutikker. Og ikke minst trenger den det i sitt sentrum. Jeg er glad for at vi kan bli værende så sentralt som i Sigurds gate, og ser fram til å ta med flyttelasset til flunkende nye lokaler, avslutter han.