God stemning i dårlig vær

Trosset været: Cathrine Grøndal (f.v), Storm Budde og Hege Budde (bak), besøkte Bygdedagen i regent. Her ved boden til Kristina Unhjem med sønnen Bradley Unhjem.

Trosset været: Cathrine Grøndal (f.v), Storm Budde og Hege Budde (bak), besøkte Bygdedagen i regent. Her ved boden til Kristina Unhjem med sønnen Bradley Unhjem. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Til tross for regn lot ikke Tjøllings Historielag seg stoppe da de søndag ettermiddag arrangerte "Bygdedagen".

DEL

Gjennom flere år har Bygdedagen i Tjølling vært et tradisjonelt arrangement. Planen var å rigge det til utendørs på Tjøllings eget prestegårdstun. Slik ble det altså ikke, men gårsdagens regnskyll ble ikke en stopper.
Dagen begynte med høymesse i den lokale kirken, etterfulgt av en musikalsk opptreden med Gjallarhorn i spissen. Deretter var det åpnet for å se på utstillinger, stands og marked, som nå var flyttet inn i fjøs og stue. 

Noe nytt

Leder for Tjøllings Historielag, Edgar Skow, kan fortelle at han har sett frem til denne dagen.

- Ved hjelp av Bygdedagen ønsker vi å ivareta og vise frem Tjøllings kultur. Her viser vi frem bygda vår slik den var i eldre tider. Gamle bruksgjenstander, kjøretøy og håndverk er et fokus som vi er veldig stolte av, forteller han.

Og midt opp i alt det gamle, var det også kommet noe nytt. I grisehuset hadde Åke Berg og Jan Olav Forberg stilt ut samtlige malerier. Et moderne bidrag som vekket interesse hos mange.

Bugnet av mennekser

Det var tydelig at været ikke forhindret folk i å ta turen til Prestegården. I kaféen bugnet det av mennesker, hvor det blant annet ble servert rømmegrøt, pølser og vafler, samt kaffe og annen drikke. Selv i trist yr var det en varm og god stemning inne på gården.

- Det er alt for mye regn, dessverre. Heldigvis har vi god plass inne. Det er allerede mange her, og det er ut som at det kommer flere, sier Turid Kjærmann Jensen fra Tjøllings Historielag.

Stemning: God mat og drikke sørget for en god stemning i det dårlige været. Turid Kjærmann Jensen (f.v) og Ellen Tveter.

Stemning: God mat og drikke sørget for en god stemning i det dårlige været. Turid Kjærmann Jensen (f.v) og Ellen Tveter. Foto:

Trenger flere

For historielagets del dreier ikke bygdedagen seg bare om å vise frem eldre bruksgjenstander og den slags. Det er også et arrangement som de håper vil inspirere dem som kommer og ser på. I dag består historielaget av omtrent 260 medlemmer, og de trenger fler.

- Vi ønsker å skape en hyggelig møteplass, og da er det fint med nye, yngre medlemmer som er aktive, smiler Skow.

- Utrolig fint prosjekt

Senere på dagen ble årets utflyttertale holdt. Denne gangen av Wenche Yamamoto Bondevik. Før hun flyttet til Drammen, bodde hun flere år på Rekkevik.

- Bygdedagen er et utrolig fint prosjekt! Det er helt tydelig at vi trenger flere arrangementer som dette, skryter Wenche.

Fullt hus: Wenche Yamamoto Bondevik holdt årets utflyttertale foran en hel forsamling.

Fullt hus: Wenche Yamamoto Bondevik holdt årets utflyttertale foran en hel forsamling. Foto:

Selv om været ikke var ideelt, ble Edgar og de andre arrangørene fornøyd med årets bygdedag

- Vellykket ble det, tross alt.  Jeg gleder meg allerede til neste år, avslutter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken