Gå til sidens hovedinnhold

Bygg opp biblioteket!

Artikkelen er over 1 år gammel

Da har det kommet nye og mer oppløftende informasjon fra ordføreren vedr. vårt brannskadd Bibliotek. Ordføreren opplyser at bygningen har Fullverdiforsikring, dette var meget bra og i strid med det som tidligere har fremkommet i pressen med videre der det var opplyst at bygningen kun hadde førsterisiko forsikring.

Ordføreren opplyser videre, sitat: Hvis Larvik kommune ønsker oppbygging likt som det var, så blir det gjort og bekostet av KLP helt i tråd med dagens byggeforskrifter, sitat slutt. Da er jo saken kurant og ikke noe å lure på, reparer bygningen tilbake i samme stand som før skaden men i henhold til TEK 17. En glimrende og den eneste riktige løsning.

Så noen forslag til kommunen:

Når bygningen nå forhåpentlig blir reparert. Kunne en arkitekt sett på en ny utforming vedr. fasadene mot Nasetgaten, erstatte nåværende kompakte trevegger (del mellom søyler) med GLASS. Bygningen ville da sett mer moderne ut samt at mer dagslys ville komme inn i lokalene. Biblioteker ble i sin tid tegnet av Ulrik Hellum, han hadde tenkt at bygget skulle være som en FIRKLØVER med 4 stk. bygningskropper koblet sammen med felles inngangsparti. Men den gang som nå hadde kommunen dårlig økonomi og De tok seg ikke råd til å bygge 4 stk. bygningskropper men kun 3 stk. Bygget ble ikke slikt Arkitekt Hellum hadde tenkt seg. Spørsmål: Kunne kommunen nå lånt noen penger slik at den fjerde delen nå kunne oppføres? Ved en slik løsning får vi betydelig mer plass til å få ett tidsriktig og moderne bibliotek på plass.

Som følge av blunderen med søppelkonteinere inntil bygningen og ekstraordinært trekk i erstatningsutbetalingen på mange millioner p.g.a. dette, skjønner undertegnede at det til slutt vil bli stor differanse mellom erstatning og sluttsum for reparasjonen. På tross av dette ligger det nå til rette for å få på plass ett moderne- og tidsriktig bibliotek i ett moderne bygg. Hvis vi gjør de rette grepene nå på grunnlag av arkitekt Ulrik Hellum opprinnelig planer vil biblioteket kunne fremstå som ett moderne bygg planlagt og bygget i 2020-21, og det er det vel ingen andre kommunale bygg som pr. nå gjør. Beliggenheten er fantastisk og sentral. Lykke til videre, dette kan bli meget bra.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.