Suksess for lørdagsåpent i Lardal

FØRST UT: Illustratør Reidar Kjelsen samlet rundt 230 tilhørere.

FØRST UT: Illustratør Reidar Kjelsen samlet rundt 230 tilhørere. Foto:

Av
DEL

Denne høsten skal Lardal bibliotek ha lørdagsåpent på biblioteket i Lardal hver første lørdag i måneden. Dette er et prøveprosjekt, men FOR en god start det ble!

Biblioteket åpnet klokka 11, og inn strømmet det ca 30 store og små som ville høre på forfatter og illustratør Reidar Kjelsen. Han holdt nærmest et lite Standup-show, og både små og store lo og koste seg mens han både ropte, tegnet og slo seg på magen. «Er dere barn?» JA!! «Er dere derfor dere ser så små og rare ut?», var åpningsreplikken. «Æsj» heter forestillingen hans. Den handler mye om dyr og om fordeler, og mye om ulemper ved dette! «Dere er rumpespisere her i Svarstad!», sa Kjelsen, og tilhørerne sperret opp øynene. «Ja! Dere spiser jo skinke!», var forklaringen, og så tegnet han en gris med en gaffel satt rett inn i en kjemperumpe! Barnebokforfatteren, som blant annet har illustrert bøkene om Otto Monster, hadde referanser som passet både barn og voksne.

POPULÆRT: Stor stemning under det lille tegne og forteller showet.

POPULÆRT: Stor stemning under det lille tegne og forteller showet. Foto:

Spesielt noen pappaer gliste godt da han ba alle som hadde en pappa som var gift med ei ku om å rekke opp hånda! Morsomme tegninger, og en ganske drøy historie om å smake på tunga til ei dame, ble det også.

Ekstra fint er det at Frivilligsentralen også holder åpent disse lørdagene. Denne gangen var det koret Lardal Kantori som sto for servering av kaffe, saft, vafler og kaker. Dermed kunne man nyte en godbit og en hyggelig prat etter forestillingen.

Nå som Servicetorget også skal lokaliseres sammen med biblioteket og Frivilligsentralen håper vi at dette blir det naturlige samlingsstedet for innbyggerne i Svarstad. Biblioteket har allerede løsningen Meråpent. Det vil si at man kan låse seg inn ved hjelp av lånekort og pinkode. Kanskje innbyggerne nå vil bruke lokalene enda mer fremover!

Artikkeltags