1. september uttaler rådmann Jan Arvid Kristengård seg i en stor reportasje i ØP. Han har høye ambisjoner og kvalitetskrav for å bygge et kunnskapssenter i Indre havn. Han peker på området mellom Bølgen og Tollerodden, som han kaller Larviks mest attraktive tomt. Alt er jo nedbygget der nede, så da mener han vel Skotta-området.

Det er store vyer av en rådmann, som råder i en kommune i en dårlig økonomisk situasjon. Den flotte, ærverdige Tollboden, som alltid har ligget fritt, ligger nå med høyhus kloss inntil. Nå vil han blant annet bygge nytt bibliotek, med tilhørende «herligheter», som han kaller det. For noe må skje med det rommet, sier han. Hva med å la det ligge som det er, med parkanlegg og fritt tilsyn til sjøen? Hvorfor skal det bygges ned, det holder vel med nedbyggingen av Sanden? Det flotte bygget som rommer biblioteket kan vel ikke ligge bedre enn der det er, med fine gamle Hedrum Herredshus i bakgrunnen samt Bøkeskogen.

Kristengård uttaler også samme dag at Larvik har behov for et nytt rådhus. Det som er betalt i leie i Bøe-bygget, hadde nok vært langt på vei til eget rådhus, med å bruke egne bygg i mellomtiden.

Rådmannen har også innstilt på at rehabiliteringen av Festiviteten må legges på is grunnet dårlig økonomi.

Ja, takket være vaklende politikeres fram og tilbake blir det dyrt. De har ikke brydd seg, men latt vår kulturarv fra våre forfedre stå og forfalle i årevis. Et kulturminne som har rommet så mye i ulike epoker.

De har heller prioritert og tillatt å rive trehusbebyggelsen, og erstattet med høyhus som er helt malplassert i en småby. Sjarmen og identiteten i en trivelig og pulserende by som Larvik var, er borte. Det er trist å se hvordan byen har forfalt. For eksempel ved Grand-utbyggingen, der politikerne ikke har stillet krav om tidsfrist.

Ja, nå har Kristengård og flertallet av politikerne såkalt lagt rehabiliteringen av Festiviteten på is. Der blir den liggende til bygget ramler sammen. Men det blir flott når Grandkvartalet står der, en gang i det blå, med sine tårn og spir. Jo høyere jo bedre. Gina M. Johnsen i Frp har sagt i kommunestyret at hun er redd for at Festiviteten blir et skammens hus, men det er skammens politikere som har forårsaket det.