Aserbajdsjan var motstander for de norske jentene i Abu Dhabi da det skulle kjempes om medaljer i Special olympics. Da lagene møttes i gruppespillet ble det en komfortabel seier 5–0. Nå var det imidlertid et langt bedre forberedt lag Norge møtte.

Etter en tøff start for Norge, der motstanderne raskt gikk opp til 2-0, så det litt mørkt ut, men så var det blant annet ei fra Larvik som fikk fart på skuddarmen.

Catharina Larsen utlignet nemlig til 2–2 rett etter pause, og dermed var Norge med igjen i bronseduellen, og de norske spillerne kunne senke skuldrene litt igjen.

Motstanderne ga seg imidlertid ikke, og ledet både 3–2 og 4–3 i andre omgang, men Norge kom tilbake gang på gang, til tross for både utvisning og gode motstandere.

Da det bare gjensto noen minutter av kampen, var Larvik-jenta Catarina Larsen tøff igjen, brøt gjennom forsvaret og scoret.

– Det var en deilig følelse å sette det siste målet som sikret oss medalje. Jeg er så stolt av laget og innsatsen vår, sier Larsen til Østlands-Posten.

Etter noen nervepirrende avslutningsminutter klarte Norge å holde på ledelsen og det var vill jubel både på banen og på tribunen da dommerne blåste av kampen, og Norge hadde sikret bronsemedaljene.

– Da det gjaldt som mest, fikk vi en velfortjent seier, forteller prosjektleder for inkludering i Norges Håndballforbund, Eva Skei, til handball.no.

I mandagens siste gruppekamp møtte Norge Elfenbenskysten, som ble for tøffe og vant 11-3, dermed ble det bronsefinale, som de altså vant.

Fredag ettermiddag kommer jentene hjem til Larvik, da er det varslet en stor velkomstkomité på jernbanestasjonen.