Gå til sidens hovedinnhold

Champagneprikker med mer

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Interessant med prikkene som deles ut i Larvik begrunnet i alkoholloven. Jeg kjenner ikke loven i detalj, men den er åpenbart så detaljrik at den kan brukes av offentlige tjenestemenn mot et hvilken som helst skjenkested når det passer kontrolløren.

For meg og folk flest, vil jeg anta, er Champagne knyttet til fest og seier i tillegg til å være et Departement (fylke) i Frankrike hvor det produseres sprudlevann. At loven ikke praktiseres likt er èn sak, men tror disse menneskene som deler ut prikker at de gjør noen en tjeneste? Tror de at virksomheten bidrar til å redusere alkoholkonsumet?

Skal det alltid gis prikker når noe som kan assosieres med alkohol skrives? Jeg husker jo prikken til Grand Hotell for å nevne bobler til frokost 17. mai, så jeg har tatt meg bryet med å gi kontrollørene noen tips: jeg tenker f.eks. På uttrykket Å ta et glass - vil det gi prikk? Går det an å snakke om Oppland eller Løten uten å få akevitt-tanker? Eller når Bøkekroa annonserer at Lutefisken er kommet, - går det an å tenke annet enn øl og akevitt? Burde ikke det bli en prikk?

Og, jeg mener å ha hørt at det kun er lov å ha en alkohol-enhet PR person på bordet? Da burde det vel være en mulighet for å dele ut endel prikker når lutefisken fortæres med øl og dram? Kanskje Larsen eller Bache Gabrielsen kommer til kaffen. Happy Hour - gratis påfyll.

Jeg jobbet i reklamebransjen da det var lov med markedsføring av både alkohol og tobakk, da Campari- og Martiniparasoller pyntet opp på uterestauranter og nesten alle røykte. Leger og avholdsfolk har fortalt oss om skadevirkningene, avholdsfolk om all slåssing, havarerte ekteskap og annet fanteri. Lovene skal beskytte oss mot alt som er usunt eller umoralskt.

Men det er da vitterlig mye annet som er usunt og som kan misbrukes? Leger har advart mot å spise for mye egg, drikke for mye melk m.m. Men heldigvis er det også noen som i det siste har uttalt at det viktigste er å trives.

Jeg synes at alt som kan kjøpes, selges og konsumeres også bør kunne markedsføres.Alt kan misbrukes, og jeg synes skjenkekontrollørene misbruker makten sin, muligens bør de jobbe for å få bort detaljer, liberalisere, forenkle og bruke skjønn i større grad. Seriøse utesteder bør slippe straff og prikker for latterlige detaljer. Vil man redusere alkoholbruken er det helt andre ting det dreier seg om...

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.