Gå til sidens hovedinnhold

Christopher (21) får penger til å leve ut drømmen

Artikkelen er over 1 år gammel

Christopher Tveråen fra Larvik er en av få utvalgte som har fått toppidrettsstipend fra fylkeskommunen.

Det kom inn hele 52 søknader om toppidrettsstipend, og motorsportutøveren fra Larvik, som kjører Quad-cross (ATV) for Nøtterøy Motorsportklubb i Tønsberg, ble funnet verdig et stipend på 40 000 kroner.

Christopher Tveråen har vunnet Norgescupen de siste fire årene, og har sølv fra EM i 2018. I søknaden om stipendet fremhevet han målet om gull i de samme konkurransene denne sesongen, og at pengene skal gå til å trene og konkurrere i utlandet.

Tveråen trigget av stang ut-sesong: – Små brikker som må på plass

– Stipendene tildeles de ypperste utøverne innenfor idrett og kunst i fylket vårt, som med sine prestasjoner, høye ambisjoner og dedikerte arbeid gjør dem til forbilder og ambassadører i sine idrettsgrener og kunstuttrykk. Nivået og bredden blant søkerne sier mye om hvor mange utøvere på høyt nivå vi har innenfor idrett og kunst i Vestfold og Telemark, sier Maja Foss Five, leder av hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

Selve overrekkelsen av stipendene skal gjøres under høstens Idrettsgalla i Vestfold og Telemark, og den årlige Kulturkonferansen i fylket.

Rammen politikerne hadde å fordele er på 320 000 kroner til toppidrettsstipend, fordelt på inntil åtte stipender på 40 000 kroner. Det er en økning på 45 000 kroner sammenlignet med hva de to tidligere fylkene hadde. For kunstnerstipendet er rammen 250 000 kroner, fordelt på fem stipender.

– Målet med stipendene er å bidra til å bygge Vestfold og Telemark som et idrettsfylke, hvor utøvere opplever gode rammer for satsing. Og bidra til at profesjonelle kunstnere i fylket vårt skal ha mulighet til videreutvikling og kompetanseheving, forklarer Else Blom, direktør for kultur, regional identitet, idrett og frivillighet i fylket.

Kommentarer til denne saken