Original deLillos til Sliperiet

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det opprinnelige deLillos fra 1985 spiller i Sliperiet i september.

DEL

Den store konferansen Citisense 08 som avvikles i Larvik, byr også på en konsertopplevelse åpen for alle innbyggere. Det opprinnelige deLillos fra 1985 spiller i Sliperiet i september.

Citisense er en by- og næringsutviklingskonferanse, men skal by på mye mer enn spennende foredrag. Det kulturelle høydepunktet blir kveldsarrangementet på torsdag 18. september. I samarbeid med Brødrene Bøk presenterer de deLillos'85 i Sliperiet.

Bandet som i stor utstrekning definerer norsk rock de siste 20 åra startet som kjent sin historie på ei hytte i Kjerringvik, og nå kommer de til oss i Hammerdalen.

– Vi er ekstra stolte av å kunne presentere et stykke norsk rockhistorie i Larvik, backet av nye talenter innen norsk musikkliv. For oss er dette en historisk konferanse, med en historisk avslutning, sier arrangørene.

– Selv om konserten er en del av konferansen, så er den åpen for alle i Larvik. Vi håper selvfølgelig på fullt hus og 1.000 publikummere, forteller Henrik Mehl som er en av aktørene bak navnet Brødrene Bøk.

Hva de nå enn planlegger, så vil de ikke lette på sløret riktig ennå.

– Nei, vi får ta det når alt er klart, sier han kryptisk.

deLillos'85 er originalbesetningen av deLillos, bestående av Lars Lillo-Stenberg, Lars Fredrik Beckstøm og Rune Lindstrøm.

Rune Lindstrøm hadde sin siste konsert med deLillos på Villa Casba romjulen '85, før han forsvant inn i Hare Krishna-bevegelsen i en årrekke. De ble gjenforent i anledning deLillos' 20-årsjubileum og fant ut at de ville fortsette der de slapp.

I 2006 laget de et nytt album sammen, og nå er de i gang med enda et. Kveldens settliste kommer til å bestå av sanger fra den berømmelige «Kjerringvikdemoen», der kjente låter som «Tøff i pyjamas» og «Suser av gårde» ble spilt inn første gang. Også gamle live-hits som «Avismannen» og «Soppesmørbrød» loves fra scenen denne kvelden.

«Kjerringvikdemoen» tok 20 år før den kom ut.

I juni 1985 hadde deLillos med besetningen Lindstrøm, Beckstrøm og Lars Lillo-Stenberg øvd et par ganger i uka siden november 1984.

– Vi hadde holdt en 4-5 konserter, men vi hadde ikke platekontrakt. Tror det var Jørn Christensen som forslo å dra til Kjerringvik, til den gamle familiehytta, forteller Lillo-Stenberg.

I løpet av fem dager spilte den inn hele sitt repertoar, som var 24 sanger. Meningen var å gi ut platen selv. Det ble bare en singel, «Johnny Fredrik» og «Fugl i bur».

– Først 20 år etter fikk vi mikset ferdig dette som endte opp med navnet «Kjer-ringvikdemoen».

Snart dukker de opp med den originale lyden fra Kjerringvik, midt i Larvik.

Artikkeltags