Gå til sidens hovedinnhold

Colin Archer senter – en takk

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En stor takk til flertallet i kommunestyret for et godt vedtak når det gjelder alternative plasseringer av Colin Archer senteret! Hvis man hadde plassert vernebygninga på parkeringsplassen foran Rørleggersenteret (Skotta S), ville det ha ødelagt mye av det åpne parklandskapet mellom Skotta, bygninga Tollerodden, Larvik Sjøfartsmuseum og med den flotte, barokke bygningsrekka langs Kirkeristen. Hvis man hadde plassert senteret lengre vekk, ville det gitt utfordringer i forhold formidling av Larvik maritime historie generelt (Larvik Sjøfartsmuseum), og historia om Colin Archer og hans båter spesielt.

Jeg vil også gi honnør til Stiftelsen Tollerodden for dens arbeid med å ta vare på RS 14 Stavanger (Norges mest autentiske Colin Archer-skøyte), rehabilitering av bygninga Tollerodden og for formidling av Norges mest kjente båtkonstruktør, internasjonalt sett. Jeg heier på Stiftelsens videre arbeid med å få realisert vernebygninga. Dette vil bli et landemerke for sjøfartsbyen Larvik.

Kommentarer til denne saken