Spektakulær dåp for «Superspeed 2»

Av
Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Bertine Zetlitz sang og Odd Børretsen moret. Så trådte gudmor Mille-Marie Treschow fram og døpte Color Lines nye flaggskip på Revet i Larvik.

Værgudene var ikke på Color Lines side denne gang. Det som skulle vært en storslått forestilling med akrobatikk fra helikopter og stort fyrverkeri for Larviks befolkning ble til slutt til en innendørs begivenhet for de med VIP-skilt på brystet.

Så var det næringslivstopper, politikere fra Storting og kommunestyre og et stort pressekorps som fikk med seg en lang dag proppfull med festivitas, champagne og stilfull underholdning.

Først var det åpning av den nye terminalen ved Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen, så omvisning om bord. Tilbake i terminalbygget ble følget møtt av syngende skolebarn med Color Line flagg, før Bertine Zetlitz slapp til med to sanger fra sitt repertoar og med «playback».

Neste ut var forfatter Odd Børretsen som fortalte at sjekta med to dagers seiletid fra Holmestrand til Larvik nok var det beste, og så var det dåpen.

Den sto gudmor Mille-Marie Treschow for, og etter taler fra ordfører Øyvind Riise Jenssen og Color Lines eier Olav Nils Sunde, kunne gudmoren holde sin dåpstale og skue ut i regnværet på champagneflasken som tradisjonen tro ble knust mot skipssiden.

Så var det fyrverkeri på parkeringen utenfor terminalen, før gjestene skulle til bords til dåpsmiddagen ombord på det nye skipet.

Mer om både terminalåpning, dåp og festivitas kan du lese i Østlands-Posten fredag.

Artikkeltags