Terminalåpning og optimisme

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Da Color Line terminalen ble åpnet med inspirasjonsseminar sto Nærings- og handelsministeren for lokalpatriotismen.

DEL

Trender og transport, norsk og dansk reiseliv, Arve Tellefsen og ordføreren i Vågå.

- Dette er en stor dag for oss. Og med oss mener jeg først og fremst oss i larviksdistriktet.

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen står i Color Lines nye terminal på Revet. I taket svinger rosa festlys over de nær fem hundre inviterte gjestene som sitter lydhøre foran dagens lardøling og lokalambassadør.

- Men når jeg sier oss, så mener jeg også oss i regjeringen. De investeringene Color Line gjør baserer seg på forutsigbare rammevilkår for ferjenæringa.

Det var pomp, prakt og hvite duker under gårsdagens feståpning på Revet. Politikere, næringstopper, ansatte og skipsledelse deltok. Dag Terje Andersen sto for den offisielle åpningen.

- Det finnes flere utfordringer i den norske rammen for skipsfart. Blant annet globalisering. Visste dere at engelske kirkebøker inneholder informasjon om importert tømmer fra Laurvigen, fra Lågen? Det viser jo at vi lardølinger har vært internasjonale i hundrevis av år. Så har jo dere andre fulgt etter etterhvert.

Andersen snakket varmt om de endringer Larvik by er inne i.

- Larvik er en flott by med mange muligheter. Danskeferja er ute av bybildet ja, men det gir samtidig flotte muligheter for områdene i sentrum. Dessuten har vi mye flott å vise fram i området her. Laks om sommeren og tilfeldigvis her, et bilde av Svarstad skisenter vinterstid. Den nye «Superspeed» vil ikke bare ha stor betydning for vårt distrikt, men det vil være et løft for hele landet. Jeg vil gratulere Color Line og hele Larvik med dagen.

Først og fremst var gårsdagens åpningsfest gode ord til Color Lines nye superskip. Ny tid, paradigmeskifte og effektivitet var populære vendinger da et utvalg dresskledde herrer skulle inspirere og gratulere de mange fremmøtte. Blant dem konsernsjefen selv, Trond Kleivdal.

- Tre hundre millioner kroner har vi investert her på Revet, på en terminal som i dag fremstår som den mest effektive i Europa. Siden 2003 har Color Line gjennomført en full fornying av flåten, den største investeringen i selskapets historie noensinne. Denne satsingen fullføres med åpning og dåp i dag. Derfor er det veldig gledelig å starte morgendagen med fullbooket skip.

Kleivdal roste samtidig Larvik og mente at den friske byggebølgen som skyller over byen, gjør godt også for Color Line.

- Den kraften og forandringen som nå er her i byen, er vi veldig glade for å være med på.

I dag er tapas, diskolys og scene borte. I dag skal den nye terminalen åpnes for de den er bygd for: Passasjerene.

Artikkeltags