– Vi er veldig glade for å bli valgt til denne jobben. Landstrøm er viktig for miljøet og en del av fremtiden. Fremover vil vi satse enda mer på elektroarbeid knyttet til landstrømanlegg, sier administrerende direktør Finn R. Johansen i Otera Infra AS i en pressemelding.

Et landstrømsanlegg sørger for strøm fra land til det elektriske anlegget om bord i båter og skip som ligger til kai. Båtene trenger da ikke bruke sine egne strømkilder og man unngår både luftforurensing og støy. Utslippet av klimagasser reduseres samtidig, og dette skal derfor være en miljøvennlig løsning som flere havner nå tar i bruk.

Det fjerde anlegget

Anlegget i Larvik skal tas i bruk i april og blir Color Lines fjerde anlegg i Norge. I Kristiansand havn ble selskapets landstrømanlegg åpnet i 2014. Også der er det Otera som har driftsansvaret.

– Vi er veldig godt fornøyd med jobben Otera har gjort i Kristiansand. I tillegg er det naturlig for oss å se på beliggenhet, og med egen avdeling i Porsgrunn er Otera rett i nærheten, sier Alfred Stensønes, elektroinspektør i Color Line Marine AS i pressemeldingen.

Les også:  Satser 35 millioner kroner i jernbaneterminal på Sikatomta Kan spare millionbeløp: Gir støtte til landstrøm

En miljøgevinst

Johansen sier at anleggene trenger forholdsvis lite vedlikehold og at de er rimeligere å benytte enn fossilt brennstoff.

– I tillegg er det en stor miljøgevinst. Vi i Otera vil gjerne være med å utvikle nye løsninger, sier han.

I Kristiansand har landstrømanlegget redusert CO2-utslippene fra havna med 2.300 tonn per år, skriver Otera i pressemeldingen.

Les også: Satser 35 millioner kroner i jernbaneterminal på Sikatomta