Gå til sidens hovedinnhold

Da barna skulle leke ble de oppgitt, etterpå fikk de ros av brannvesenet

De siste ukene har en vennegjeng på Tenvik samlet inn store mengder søppel som har ligget spredt rundt langs Fjordstien, hvor barna pleier å leke.

– Vi dro ut for å leke i skogen etter skolen en dag, da vi plutselig la merke til alt søppelet som lå rundt i skogen, sier Nichlas Hetty, som bor nærmest skogen.

Han og de andre barna på Tenvik kaller seg Tenvik-gjengen, og de bestemte seg for å rydde opp i nærmiljøet sitt.

– Jeg syntes det var ganske rart, fordi søppel hører jo ikke hjemme i naturen, så vi gikk lenger inn i skogen og fant enda mer, sier Ivo Gjerken Rakke som også bor like ved stedet.

Etter at gjengen oppdaget forsøplingen bar det rett hjem for å hente poser før de dro tilbake til skogen for å fylle posene. De driftige ungene holdt på i flere dager, og resultatet var flere fulle poser hver.

– Det er veldig dumt at folk slenger fra seg søppel i naturen, sier Carl Hatlo Johannesen og Pernille Støle Karlsen.

Tenvik-gjengen ringte brannvesenet for å høre om de kunne levere søppelet hos dem, men på grunn av koronarestriksjonene var ikke det mulig. Brannvesenet synes imidlertid det var hyggelig å belønne de flinke ungene, og tok turen innom Tenvik med selveste brannbilen for å dele ut brus til miljøforkjemperne.

Neste oppdrag for Tenvik-gjengen blir nå å finne ut hvem som står bak forsøplingen på Fjordstien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.