(Bergensavisen) – Bra arbeid av politiet i Odda som la grunnlaget for saken, sier politiadvokat Bernt Kallevik Dahlsveen i Vest politidistrikt til BA.

Nå mener politiet å ha knust en liga som har forsynt bergensområdet med store mengder kokain via postgangen fra Brasil.

Fattet mistanke

Det var i begynnelsen av september at bilføreren ble stanset av politiet i en fartskontroll i Folgefonntunnelen.

Føreren var alene i bilen. Etter hvert skal politipatruljen ha fattet mistanke om at sjåføren ikke bare hadde kjørt for fort. Politibetjenten sjekket bagasjerommet. Da fikk de øye på en enorm klosse.

– Det var en metallboks, formet som en legokloss, sier Dahlsveen.

Skjult i legoklossen ble det senere funnet 2,8 kilo kokain. 27-åringen ble pågrepet og har sittet varetektsfengslet siden i fjor høst.

I tillegg har etterforskerne gjort beslag av over 900.000 kroner i kontanter. Politiet har også gjort mindre beslag av narkotika på noen adresser i forbindelse med opprullingen av narkotikasaken.

Bestilte like før

Ytterligere tre personer ble pågrepet, blant andre en 26 år gammel mann som er siktet for medvirkning til innførselen.

Han er tidligere dømt for befatning med 40 kilo cannabis og slapp ut av fengsel for drøyt to år siden.

– Han erkjenner ikke medvirkning til innførselen. Han har nylig fått innsyn i dokumentene og vi har ingen ytterligere kommentar, sier forsvareren, advokat Rolf Knudsen til BA.

Politiet mener at de siktede kort tid før pågripelsen i september bestilte kokainpartiet fra Brasil. Det skal ha kommet via posten, og 27-åringen hentet partiet på Østlandet før han returnerte til bergenstraktene.

Alle de siktede har bostedsadresser i bergensområdet.

– Saken er fortsatt under etterforskning, sier politiadvokat Dahlsveen.

Straffenivået for innførsel av nesten tre kilo kokain ligger på rundt tre års fengsel. På gaten koster ett gram cirka 1000 kroner.