Gå til sidens hovedinnhold

Nå utvider de priskrigen: – Et betydelig kutt

Artikkelen er over 3 år gammel

Starter priskrig på havregrøt, makrell i tomat og kokt skinke.

– Dette er nok et stort kutt for oss. Dette er produkter som vi selger store mengder av hver eneste dag, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen.

Norges nest største dagligvarekjede, Kiwi, kutter tirsdag prisene på en rekke pålegg- og frokostprodukter med nøkkelhull i anledning skolestart.

Les også: Priskrigen tilspisser seg: Extra starter priskrig på fisk og kommer med prisløfte

Priskuttet er ikke et tilbud, men en permanent reduksjon i pris.

Les også: Kiwi knuser konkurrentene

Populær

Produktene inkluderer populære produkter som Gilde kokt skinke, røkt laks fra Lofoten og Stabburet Makrell i tomat. Priskuttene gjelder 70 produkter og prisreduksjonen er mellom 5 og 20 prosent. De aller fleste kuttene er imidlertid på minst 10 prosent.

– Mange av varene er bestselgere vi selger veldig mye av. Eksempelvis Gilde kokt skinke 110 gram, som vi selger 68.000 pakker av i uken, sier Arvin.

– Dere har tidligere kuttet med opp til 40 prosent. Hvorfor bare 20 prosent denne gangen?

– Mange av disse varene er store volumvarer som er veldig prispresset fra før. Det er derfor et betydelig kutt for oss, sier hun.

PRISKUTT: En oversikt over alle prisene som kuttes.

Velge sunt

Hun sier at de kutter nøkkelhullsprodukter for å gjøre det lettere og billigere å velge sunt.

– Av erfaring vet vi at kundene handler sunnere varer, når disse varene blir billigere. Vi kuttet prisen på nøkkelhullsprodukter tilsvarende momsen i 2011. Da økte salget av disse varene med 22 prosent, sier Arvin.

Priskuttet er det fjerde til kjeden på under et år. For ti måneder siden kuttet Kiwi prisene på hygieneprodukter, etterfulgt av pizza- og tacovarer og lettbrus.

Les også: Kiwi starter ny priskrig: Kutter prisene på 220 produkter

Les også: Kiwi utløser prisras på pizza og taco

Les også: Lavpriskjedene kutter prisen på lettbrus

I alle tilfellene har de to andre lavpriskjedene, Rema 1000 og Extra, fulgt opp med å kutte prisene like mye eller i noen tilfeller til og med mer.

Kommentarer til denne saken