Carina, Stig Rune, Monica, Lone, Birgit, Kenneth og Tom Egil er noen av de mange som gjør Larvik til et varmere sted. Det er ildsjeler som setter andre foran seg selv og som gir frivillighet et ansikt. Hva ville vi som lokalsamfunn vært uten dere?

I hele desember har ØP ønsket å hylle mennesker som gjør en ekstra innsats for at andre skal ha det bra. Vi ba om tips fra dere lesere og for en respons det har vært. Det har strømmet på med gode historier og vi kunne presentert mange flere enn de 24 vi plukket ut. Det er historier til å bli glad av og jeg innrømmer at jeg har vært svært rørt når jeg har lest om de flotte menneskene som er rundt oss. Det som ofte er typisk for en ildsjel, er at vedkommende ikke helt forstår hvorfor vi ønsker å rette oppmerksomhet mot akkurat han eller hun. For flere av menneskene vi har skrevet om, er det en selvfølge å stille opp for andre, det er ingen stor sak eller det gir masse glede tilbake å være en ildsjel.

Monica Ljusnes i Røde Kors har vært med på å hjelpe tusenvis av barn. Jula er den travleste tida, da er det mange presanger som skal organiseres og gis videre til barn. Monica er en av mange i Røde Kors, men blir beskrevet som ildsjelen som får hjulene til å gå rundt. Kenneth Fauske brenner for at ingen andre skal ha det på samme måte som han hadde for tre år siden og det ble trukket fram av en tipser at han slåss for at tidligere rusmisbrukere skal ha ulike tilbud. Britt Mari Omsland Zakariassen har gitt så ekstremt mye av seg selv til ungdommene i byen, og gjennom sin rolle i Nanset TenSing, mens Even Widerøe Kristoffersen i flere år har han spredd aktivitetsglede for hele nærmiljøet. Liv Sissel Holm ble nominert for hennes enorme engasjement for Kvelde og da Tøri Johansen flyttet til Larvik fra Oslo i år fant hun "Huset", og der har hun blitt siden. For sju år siden tok Carina Skoglund mot til seg og satte opp en lapp hvor hun søkte etter reserve-besteforeldre og da June Kvasnes og ektemannen Ole Petter dukket opp, skjedde det noe helt spesielt. Det ble til et svært spesielt bånd mellom familiene og man må bare blir glad og rørt over historien om hva mennesker kan bety for hverandre.

Det fineste er at dette bare er noen eksempler på hva ildsjelene betyr for oss alle sammen. Det har vært et nytt og tungt år for veldig mange mennesker, vi er alle slitne, mange er sikkert også lei av dårlige nyheter og stadig nye varianter av et virus som har forandret samfunnet vårt. Det er lett å gi opp og for mange blir situasjonen så vond at det er vanskelig å finne en vei videre. Korona har ført til at der er vanskeligere å leve det livet man gjerne vil eller gjøre de tingene man har lyst til å gjøre, og det kan være vanskelig å finne veien ut av det mørket. Så finnes det altså noen i nærheten av deg som bruker tiden og kreftene sine på å hjelpe medmennesker til å ha et bedre liv. De var der også når vi ikke hadde korona, men nå er de blitt enda tydeligere for veldig mange av oss. Hva skulle vi egentlig gjort uten dere?

Det er julaften og tid for å være sammen. Vi kan ikke være sammen med så mange vi vil og vi vet også at mange er ensomme på den største familiekvelden i året. Hvis det er en ting vi kan lære av de 24 ildsjelene som ØP har skrevet om i desember, er det at alt hjelper. Om du legger ned en innsats året rundt eller om du i kveld tar en telefon til en du vet trenger det, kan det gjøre en forskjell. Er det noe ildsjelene har vist oss, er at alle kan gjøre noe. Det trenger vi særlig etter nok et år med restriksjoner og dårlige nyheter. Målet kan jo være at vi alle kan gjøre høytiden bedre for noen andre og at det ikke alltid skal så mye til enn noen minutter av tiden du har i jula for å gjøre en forskjell.

Vi som jobber i ØP vil gjerne ønske dere alle en riktig god jul. Samtidig er det på sin plass å rette en stor takk til alle ildsjeler der ute som gjør så mye for så mange. Det føles faktisk helt riktig å vise dere fram gjennom hele desember og på selve julekvelden.

Dere gjør rett og slett Larvik til et bedre og varmere sted. God jul til dere alle sammen.

Du kan lese om flere av ildsjelene her.