I et innlegg på Facebook deler VIB bilder fra begge ulykkene og stygge tall over antall trafikkulykker hittil i år.

– 80 trafikkulykker har VIB sine brannmannskaper rykket ut til i år. I for mange er rus involvert. Vi ser det øker, og dessverre leder det ofte til ulykker, skader og enda verre – død. Ruskjøring er uakseptabelt, sier vakthavende brannsjef Andrew Wright.

To utforkjøringer skjedde søndag morgen, og politiet i Sør-Øst skriver på Twitter at begge førerne mistenkes for promillekjøring.

LES OGSÅ: Bortvisninger og fyllekjøring på elsparkesykkel – dette skjedde mens du sov

Skjedde på kort tid

Klokken 05.18 rykket mannskapene fra stasjonen i Tønsberg ut etter melding om bil på taket ved Scanmar på Åsgårdstrandveien, Tønsberg.

– Naboene våknet av smellet, og kom til for å hjelpe. Til alt hell så det ut til å ha gått bra med føreren, som selv kunne gå til ambulansen. Vi sikret skadestedet og gjorde bilen strømløs. Bilen har kjørt av veien og endt på sykkelstien før den stoppet i skrenten nedenfor en bolig. På ferden har bilen meid ned en lyktestolpe, et vikepliktsskilt og et telekom-skap, forteller Wright.

Sykkelstien måtte sperres av fram til Lede sikret strømledningene i den knekte stolpen.

Rundt klokken 06.18, mens mannskapet fortsatt var i Åsgårdstrandsveien, fikk de melding om en ny ulykke og rykket ut med en gang. Denne gangen på E18, nordgående felt ved Tveiten, Tønsberg. Da nødetatene ankom stedet var bilen tom for personer. Politiet fikk etter kort tid kontroll på begge personene som hadde sittet i bilen. En mann ble lettere skadet, og en kvinne var uskadd.

Føreren av bilen var en mann i 30-årene som mistenkes for promillekjøring. Blodprøver ble sikret, og det ble besluttet førerkortbeslag.

– Vi sikret skadestedet og gjorde bilen strømløs. Heldigvis ble det opplyst at det heller ikke her var alvorlig personskade. Bilen har gått rundt, utrolig nok endte den på fire hjul, men på utsiden av autovernet, sier underbrannmester Even-Torstein Haughem.

I løpet av årets sju første måneder er 72 mennesker trafikkdrept i Norge.

LES OGSÅ: Frykter ny helg med alvorlige ulykker: – Ta det pent på veiene!