De usynlige helter

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fagforbundet Vestfold og Telemark kirke, kultur og oppvekst heier på de usynlige helter innenfor oppvekstsektoren.

I debatten som foregår i mediene rundt korona i barnehager og skoler, hører vi kun om en yrkesgruppe og at de er slitne. At de har mer arbeid og er redd for å bli smittet på grunn av andre regler for avstand innenfor barnehager og skoler enn i resten av samfunnet. Det er også denne yrkesgruppen som kunnskapsminister Guri Melby sier at en kan gå inn å avlaste, ved å sette inn studenter for å hjelpe denne yrkesgruppen.

Det er flere yrkesgrupper som jobber i dagens skoler/SFO og barnehager, vi kan nevne i fleng barne- og ungdomsarbeidere, miljøterapeuter og assistenter. Uten alle yrkesgruppene hadde ikke hverdagen gått rundt.

De har ingen planleggingstid som pedagoger og lærere, det vil si at de er sammen med barn i skolen/SFO og barnehage hele dagen. Spesielt i skolen er det det barne- ungdomsarbeideren, miljøterapeuten og assistenten som er sammen med elever som trenger ekstra hjelp. Vi har mange elever som ikke skjønner at nå er det ekstra viktig å holde litt ekstra avstand til hverandre.

I den perioden vi nå er inne i, hvor smitten er større i samfunnet kan mange lærere og pedagoger reise hjem etter endt undervisning å ta planleggingstiden hjemme. De andre yrkesgruppene må være sammen med barna og elevene i hele barnehagens og SFO sin åpningstid.

Barne- og ungdomsarbeideren, miljøterapeuten og assistenten er også slitne og redde, men hvorfor hører vi ikke om dem?

Svaret er enkelt.

Disse yrkesgrupper er vant til å jobbe tett på barn og ungdommer og tar de fleste utfordringer på strak arm. Er samfunnet inne i en pandemi og en dugnad hvor alle må yte litt ekstra ja så gjør vi dette.

Vi i Fagforbundet Vestfold og Telemark kirke, kultur og oppvekst har foreslått å øke grunnbemanningen i skoler/SFO og barnehager så vi kan avlaste alle ansatte og ikke kun en gruppe av ansatte og dette forslaget er blitt lagt fram for kunnskapsminister Guri Melby.

Vi i Fagforbundet Vestfold og Telemark heier på alle som jobber i skole/SFO og barnehager, men især barne- og ungdomsarbeidere, miljøterapeuter, assistenter, vaktmestere og renholdere for uten den siste gruppen så hadde vi ikke kunne ta vare på barna og ungdommen på en forsvarlig måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken