Skylder på de ansatte

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Når jeg leser ØP i dag 10. november kjenner jeg at jeg blir mektig provosert over ledelsen i kommunens pleie og omsorg.

DEL

LeserbrevHer er det et erkjent problem over et sviktende alarmsystem over mange år som er kartlagt, så presterer virksomhetsleder å legge skyld på de ansatte (artikkel for abonnenter).

Hva er dette slags personalpolitikk og hva er dette slags ledelse? Hvis ledelsen mener at noen av de ansatte ikke gjør jobben sin så er det deres soleklare plikt å ta det opp som en personalsak og ikke gjøre det til offentlig skittkasting. Mener ledelsen at det er for travle dager til at de ansatte klarer å gjøre jobben sin, ja så er det et ledelsesansvar å sørge for at det er en forsvarlig bemanning til en hver tid. Helsepersonellovens bestemmelser er klinkende klar jf §16.

Virksomhet som yter helse- og omsorgstjenester, skal organiseres slik at helsepersonellet blir i stand til å overholde sine lovpålagte plikter.

De ansatte trenger stor honnør for sin innsats for kommunens innbyggere. De står på og jobber (og finner løsninger på de fleste problemer) langt utover det som arbeidsgiver har innsikt og oversikt over.

Personalressursene i pleie og omsorg i kommunen, er etter min mening, for knappe. Det er en stor økning i kompleksiteten hos pasientene i sykehjemmene etter samhandlingsreformen. Dette mener jeg det er tatt for lite hensyn til.

Det er kanskje på tide at ledere avsetter tid til å være ute i sykehjemmene sammen med de ansatte noen arbeidsdager og se realitetene. Gjerne lørdager og søndager hvor pasientbehovene er akkurat like store som hverdager, men hvor bemanningen er nærmest halvert.

LES OGSÅ:

– Tre har ringt oss i dag. De føler seg uthengt av ledelsen (for abonnenter)

Kåre ringte på alarmen etter hjelp, men ingen kom (for abonnenter)

Dette er årsaken til svikt i sykehjemsalarmene (for abonnenter) 

I over ti år har alarmene sviktet - aldri har det vært verre enn nå (for abonnenter) 

Magnhild Tveita

Sykepleier tilringingsvikar til Lindrende enhet på Larvik Helsehus

Tidl.bl.a. Pleie-og omsorgssjef i LK

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags