Gå til sidens hovedinnhold

1. mai er ikke en kampdag mellom Ap og FrP

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter en lang dag med markering av arbeidernes internasjonale kampdag, kjenner jeg meg ikke igjen i det bildet NRK tegner av feiringen. Hovedsaken i Dagsrevyen 1. mai var «Kampdag mellom Ap og FrP». Tror NRK 1. mai handler om Arbeiderpartiet mot FrP? Jeg kan fortelle NRK at 1. mai er mye mer enn det de fremstiller det som.

Innslaget i dagsrevyen begynner med stortingsrepresentant Sylvi Listhaugs tale til tilhengere i Drammen, hvor hun går til personlig angrep på Jonas Gahr Støre. Etter det viser NRK et kort klipp fra byrådsleder Raymond Johansens tale på Youngstorget, hvor han sier at han ikke stoler på FrP. Til sluttkommer en kommentar fra Støre hvor han avfeier Listhaugs påstander om at han «aldri har hatt en vanlig jobb». Årets hovedparole, som er «Trygt arbeidsliv for alle», blir ikke nevnt. Hvorfor velger NRK denne vinklingen?

1. mai er en dag som handler om mer enn hva stortingsrepresentanter fra FrP mener om Jonas Gahr Støre. For oss handler ikke 1. mai om å kjempe mot FrP, men å markere alle kampene vi har vunnet,og å se framover. Vi snakker om hva vi må gjøre for at Norge skal bli enda bedre. Hvordan vi skal stanse økningen i forskjeller mellom fattig og rik. Hvordan vi skal øke organisasjonsgraden. Hvordan vi skal styrke fellesskolen.

AUFere og andre unge og gamle fra hele den samla arbeiderbevegelsen har holdt taler og appeller over hele landet – dessverre drukner alt dette i talen stortingsrepresentant Listhaug holdt i Drammen.

Når NRK tar turen utenfor det sentrale Østlandet, er det for å spørre stortingsrepresentant Trond Giske om trakasseringsanklagene mot ham, kun avbrutt av et kort innslag hvor nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, forteller om hva foreldrene hennes jobbet med. Fortsatt ingenting om de store sakene. Foreldreopprøret, som fikk tusenvis av foreldre og barnehageansatte til å ta til gatene, blir ikke nevnt.

Det er synd at de som ikke markerer 1. mai skal få et inntrykk av at det er en dag hvor venstresiden og høyresiden krangler og snakker hverandre ned. Jeg syns årets markering av arbeidernes dag har vært flott. LO-lederen holdt en god tale på Youngstorget, foreldre og barnehageansatte fra hele landet protesterer på det de mener er dårlige prioriteringer i barnehagesektoren og vi uttrykker vår solidaritet med våre kamerater over hele verden. 1. mai symboliserer på mange måter noe av det flotteste vi har i Norge, og det er leit at Dagsrevyen fremstiller det som en dag for barnslig krangel mellom Ap og FrP.

Kommentarer til denne saken