Stavernsfestivalen - hvor skal vi rømme neste år?

ALLSANGSHOW: Postgirobygget slo an hos et stort publikum tidlig på Stavernfestivalens første dag. (Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene)

ALLSANGSHOW: Postgirobygget slo an hos et stort publikum tidlig på Stavernfestivalens første dag. (Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene)

Av
DEL

MeningerStavernsfestivalen er over for denne gang. Heldigvis!

Og tanken som slo meg allerede på kvelden før starten på første festivaldag, har fått modne i vel en uke. Dette er uutholdelig! Hvor skal vi rømme neste år?

Dette arrangementet som begynte så pent og pyntelig med god musikk for en god del år siden i Skråvika utenfor Stavern, har med årene vokst til et gigantarrangement som preger hele byen. Et mega «russetreff» som pågår fra onsdag kveld, når folk begynner å «fyre opp» til konsertstart torsdag, og full rulle fram til søndag formiddag, der det meste av anstendig oppførsel fullstendig legges til side.

Glem alt om bøtesatser for drikking på offentlig sted, eller urinering opp etter husveggene. Alt er lov! For det er jo festival må man skjønne! Hva hjelper det om ØP i en gratisreklame, som også må være tidenes største når det gjelder et enkelt arrangement, skriver side opp og side ned, dag etter dag hvor strålende og fantastisk flott dette er. For opplevelsen på nært hold føles som noe ganske annet. Ja ikke bare på nært hold. Den stakkato dunkemusikken som runger fra arenaen på golfbanen høres godt helt ut til kommunens yttergrenser.   

Men en ting er nå det som foregår inne på festivalarenaen. La bli med det som skjer der. Og ikke glem at Åge var der i et lite nostalgisk øyeblikk. Det som skjer inne på arenaen er til å leve med, selv om musikken synes å øke i styrke år for år, og som sagt sprenger alle grenser.

Verre er det med all rølpete framferd i gatene og alle «filialer» av selve festivalen som utspiller seg utendørs i nabolagene til langt på natt, og noen steder til den lyse morgen.

Skal ikke folk få ha det litt moro da på de fine sommerkveldene uten å bli møtt av sur kritikk fra en gammel grinebiter som meg? Joda, selvsagt er det fint at folk har det hyggelig, og at hyggen kan bli vel høylytt må man også tåle. Det er bare det at omfanget og intensiteten kan bli litt i meste laget når dette pågår over flere dager.

Men uansett hva jeg måtte mene, skjønner jeg at Stavernsfestivalen har kommet for og bli. Og ikke bare det. Festivalen kommer helt sikkert til å øke ytterlig i størrelse, selv om det kanskje er flere enn meg som synes nok er nok allerede.

Da er det vel bare å gi opp?

I mitt indre blikk ser jeg det allerede klart for meg.

Onsdag 8. juli 2020: En bister gammel mann slepende på sin trillekoffert med kurs mot Larvik jernbanestasjon. Kanskje får jeg følge av noen flere. Flyktninger på flukt fra egen hjemby.

Men hvor skal vi rømme neste år?  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags