Jernbanen til Larvik i 2032?

BEST: En kommende jernbaneløsning i Kongegata er kanskje en langt bedre løsning enn Indre havn, skriver Tore Tønder.

BEST: En kommende jernbaneløsning i Kongegata er kanskje en langt bedre løsning enn Indre havn, skriver Tore Tønder.

Av
DEL

LeserbrevJeg vil begynne med å minne om hva filosofen Platon uttalte for mer enn 2500 år siden:

«For å se virkeligheten må vi venne oss til å se bort fra den virkeligheten vi har vennet oss til å se, først da kan vi se etter den virkelige virkeligheten»! (For eksempel se bort fra Indre havn som vi har vennet oss til å se siden 1881)( Da kan vi kanskje se  andre løsninger)

Platons visdom burde vært Bane NOR, politikere og andre sitt mantranår ny jernbane skulle legges til Larvik. Bane NOR har holdt kortene tett til brystet, byens borgere har blitt dårlig informert når det gjelder det estetiske bildet utbyggerne tenker seg i Indre havn!

Jeg er overbevist om at å anlegge ny jernbane i Indre havn vil føre til at Indre havn blir visuelt forurenset  - og likeså Larvik by! Slik prosjektet er blitt fremstillet til nå.

Jeg synes det er underlig at noen tenker seg en løsning i Indre havn. Årsaken for dette kan skyldes et uttrykt ønske fra de store byene i Europa. Men Larvik er ikke som disse byene som for eksempel Paris, Berlin, London, København, Amsterdam og andre byer hvor vi finner sentrumsnære jernbanestasjoner, felles for disse er at de har et rikt utbygget kollektivtilbud med busser, IC tog, T baner og andre løsninger fra ytterkantene til byenes sentrum. Det har vi ikke i Larvik!

Det blir neppe mulig å drive effektivt personbefordring uten parkeringsplasser i Larvik. Den må finne sin løsning.

Den kommende jernbaneløsning i Kongegata er kanskje en langt bedre løsning enn Indre havn etter min mening. Husk den løsningen som kommer vil vi måtte leve med i mange tiår etterpå. 

Tore Tønder

Samfunnsengasjert byborger

Larvik

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags